• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
bulchat - напреднал
Kumay написа:
А ти мислиш да ги ползваш, или просто да имаш? :lol:
И двата са ментета! От най-големите!
Е голям разбирач си и ти... Може ли да ми обясниш, кое е менте на VITO-то,на кое се казва менте. Доколкото знам е на даден продукт, който е представен за такъв, какъвто не е. Така правят с резачките VIKI, които са по 60лв. Ромите им лепят лепенки STHIL, Huspvarna и ги продават на изглупели и недовиждащи старци за стотици левоев... Да, ама тези VIKI-та са на ниското качество, защото продавача е "дим да ме няма.." не оставя следа.
Да, VITO-то може и да е китайка, но ако си малко по-запознат ще значеш, че STIHL се правят в Китай, а и не само те... Също така има и различни стандарти, различни цени, различни клиенти. Продавай си китайското сБарки и Be Happy! :)
Kumay - майстор
bulchat написа:
Kumay написа:
А ти мислиш да ги ползваш, или просто да имаш? :lol:
И двата са ментета! От най-големите!
Е голям разбирач си и ти... Може ли да ми обясниш, кое е менте на VITO-то,на кое се казва менте. Доколкото знам е на даден продукт, който е представен за такъв, какъвто не е. Така правят с резачките VIKI, които са по 60лв. Ромите им лепят лепенки STHIL, Huspvarna и ги продават на изглупели и недовиждащи старци за стотици левоев... Да, ама тези VIKI-та са на ниското качество, защото продавача е "дим да ме няма.." не оставя следа.
Да, VITO-то може и да е китайка, но ако си малко по-запознат ще значеш, че STIHL се правят в Китай, а и не само те... Също така има и различни стандарти, различни цени, различни клиенти. Продавай си китайското сБарки и Be Happy! :)
:lol: И аз те обичам!!!
Давай в същия дух! Много смислен пост! Браво! =D> =D>
vrangelov - специалист
Един негативен глас и от мен. Имах подобна резачка. На външен вид беше като тази VITO, но с лепенки Щил(уж мс 460). Цената беше около 120лв. Че е некачествена сглобка си личеше, но и парите и´бяха толкова. Мислех си, че ако много я пазя ще ми служи вярно. Да, ама не. Разработих я не с едно, а с две резервоарчета гориво. Горивна смес не 1:50, както се слага по принцип, а 1:25 за да има мазане. Започнах да режа клечки и дребни нещица, и всичко беше супер. Но! При първият по-сериозен клон (20см. дебел от акация) машината угасна точно преди да го довърши. После палеше, но не можеше да се форсира. То тя и преди не можеше(по слух стигаше до 6-7 или 8 хиляди оборота в минута), но сега гаснеше веднага след излизането на мотора от празния ход. И тогава започна ходенето по мъките. Никой не иска да ремонтира такива машини. Накрая намерих един майстор, който се съгласи да я погледне. Вече бях изхарчил доста пари за бензин, за да се вози тя доволно в багажника :x Човекът я прегледа и се оказа, че няма компресия. Каза, че няма смисъл да я преглежда нататък, и че няма смисъл да се ремонтира. Препоръча ми да си купя нова, а аз с тази почти не бях рязал. :? Бaща ми беше ходил до Германия и ми реши проблема. Донесе от там една друга китайска, но правена за тамошните строителни хипрмаркети. Струваше 80 евро. Страхотна е. Пали лесно. Има пружина между въжето и коляновият вал. Много по-икономична е от другата. Много по тиха. Много по-лека. Мощноста е по-малка 2к.с., но имам чуството, че реже повече. Старата по спомени беше 3,4к.с., но толкова много съм я ползвал, че дори не си спомням колко беше.
По-конкретно по темата. Не бих избрал който и да е от двата. Не смятам, че съм единичен случай. Успех
bulchat - напреднал
Ами да, ментетата на STIHIL 440, 460 и тн са точно резачките VIKI, които приличат на VITO и на още много да не ги изброявам, но като качество са различни. За сравнение ще дам това, че на VIKI-тата водещите колела са точкова заварка и се чупят при първия напън, а на VITO и другите подобни, но с по-високо качество са ляти. Не защитавам дадената марка, но имам и от двете, и двете съм ги отварял от-до, та.. ясни сами. Другото по-добро от този тип резачки(евтини) е Raider GCS07 и GCS08, всичко друго е олеле...
  • 1
  • 2

Тема "Избор между 2триона..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: