Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Браво. Да си го ползваш дълго време.
Само дето трябваше да го вкопаеш. Знам - прочетох наново темата. Искаш на есен да го източваш на самотек в рекичката. :) Същото можеше да направиш с каква да е помпа пък и повечето филтриращи системи го имат предвидено. А и басейните зимата не се източват - по-точно само 1/3 от водата се източва. Твоя обаче ще трябва да го източваш май. Колко сантиметра вода остава под нивото на почвата?
И това с поликарбоната - ще береш ядове с направата но все пак е вариант. Виждам го покривалото като четири части от поликарбонат (4х2 метра) спънати с алуминиеви профили. И пак сам няма да можеш да го покриваш и разпокриваш.
Успех!
:partyman:
tinalex - специалист
От към оградата е над земята,от лявата стена е 40см под нивото но пръстта.Надявам се да не прави конденз на влагата от земята през бетона върху плочките.Ако е под земята няма как да го източвам целия-ще изпопадат плочките.За покриването имам идея-стабилна рамка от кух профил 30х60 с ферми и двускатен покрив.Трирелсов "път",за да придвижвам цялата конструкция наляво от басейна.Ще сложа по 3 опори в земята.Евентуално може да го моторизирам.И две сгъваеми опори да стъпят на дъното-през зимата.
Svetoslavoff1 - майстор
Малко off, но не съвсем. Из земите на новия Биг брадър може да те съдят до дупка, ако някой пияндурник се камбичне в непокрит празен басеин и си потроши нещо.
hidrazin - майстор
tinalex написа:
Ако е под земята няма как да го източвам целия-ще изпопадат плочките. Казах че зимата не се източва ако е в земята! И дори да искаш да го източиш не е никакъв проблем с каква да е помпа. И защо ще ти изпопадат плочките? Толкова ли кофти за залепени?
За покриването имам идея-стабилна рамка от кух профил 30х60 с ферми и двускатен покрив.Трирелсов "път",за да придвижвам цялата конструкция наляво от басейна.Ще сложа по 3 опори в земята.Евентуално може да го моторизирам.И две сгъваеми опори да стъпят на дъното-през зимата. Ами успех. Ще ми е интересно да го видя. Някои хора вече са минали по този трънлив път. :)
tinalex - специалист
hidrazin написа:
tinalex написа:
Ако е под земята няма как да го източвам целия-ще изпопадат плочките. Казах че зимата не се източва ако е в земята! И дори да искаш да го източиш не е никакъв проблем с каква да е помпа. И защо ще ти изпопадат плочките? Толкова ли кофти за залепени?
За покриването имам идея-стабилна рамка от кух профил 30х60 с ферми и двускатен покрив.Трирелсов "път",за да придвижвам цялата конструкция наляво от басейна.Ще сложа по 3 опори в земята.Евентуално може да го моторизирам.И две сгъваеми опори да стъпят на дъното-през зимата. Ами успех. Ще ми е интересно да го видя. Някои хора вече са минали по този трънлив път. :)

Тема "Вила край Витиня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: