Привет от мен!Та проблема идва от това,че комшията построи голяма къща-хотел с голяма денивилация.Целия имот е от 0.5м до 2-3м вкопан под пътя,но не са му разрешили да строи на границата на имота,а на 1м.Сега този 1м стои като трап,заради денивилацията на терена.Пътя остана неизползваем понеже се нуждае от подпорна стена от кум комшията,но тои е закъсал нещо с парите и ми каза,че зор няма аз да си правя подпорна стена.Предложих му да засипя този трап на което тои ми заяви:това ми е заден двор дори имам проект за довар.И сега преминавам през един чужд имот,понеже пътя е неизползваем.Забравих да спомена че платих на геодезисти ими трасираха пътя.Прочетох в ЗУТ,че неразрешават строеж на линията с оглет ивентоално разшеряване на путя,но каква е процедурата и кои поема разходите неразбрах.3м път ми е достатъчен само да можеше да се използва.Незнам към кои да пусна жалба,на кого да се оплача(на арменския поп)и знам за правописните грешки,за което искрено се извинявам
Чл. 60. (1) Разположението на строежите в случаите по чл. 58 и 59 се определя с оглед на бъдещо урегулиране, като не се допуска застрояване в близост до чупки или ивици, вдадени към пътища, улици или съседни поземлени имоти, и като се оставя свободна площ за изграждане на нови или за разширяване на съществуващите улици. Строежите край водни площи (реки, канали, езера и други) се разполагат с оглед на вероятното им бъдещо коригиране.
(2) Застрояването се разрешава, когато за обектите са осигурени водоснабдяване и електрозахранване, както и транспортен достъп.