• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Значи, започнахме да правим кладенеца. Ползвахме някакъв "поли - материал". Прилича на много дебел твърд полиетилен. Имаше го в хипермаркета. Огънахме го на два концентрични окръжности и го залепихме с едни "сребърни" скочове, които ни препоръчаха в магазина.Отвътре сложихме радиално летви, но това беше грешка, понеже като почнахме да наливаме куфража от напрежение летвите (не всички), но 2-3 пробиха пласмасата. Между концентричните цилиндри сложихме арматурно желязо перпендикулярно. Изляхме 30 см височина и спряхме да поизсъхне. След 3 дена изляхме още 15 см и пак чакаме да изсъхне. Тези дни ще го довършваме. Да ви кажа малко се килна на една страна, но си мисля, че с камъчките, които ще лепя отвън ще го коригирам, понеже не е чак като кулата на Пиза. :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Явно си се справил, някак си....
Съжалявам че не съм чел темата преди това, но ако някой му се наложи да прави нещо подобно...
...хората са измислили топлата вода..., по точно тръбите за водата -> http://pressurepipes.bg/

Вътре в тръбите има заварена метална тръба (за да не пропуска), после малко арматура и всичко това е залято с вибриран бетон. Тръбите не пропускат - всяка една се тества под налягане преди заливането с бетон.
ArturDent написа:
Явно си се справил, някак си....
Съжалявам че не съм чел темата преди това, но ако някой му се наложи да прави нещо подобно...
...хората са измислили топлата вода..., по точно тръбите за водата -> http://pressurepipes.bg/

Вътре в тръбите има заварена метална тръба (за да не пропуска), после малко арматура и всичко това е залято с вибриран бетон. Тръбите не пропускат - всяка една се тества под налягане преди заливането с бетон.
Ако знаеш колко търсих такива, но като не мога да обясня читаво как се наричат... Във ВиК пиатх, но там казаха, че са само големи. Така де, карай, ще видим какво ще стане нататъка с проекта :rolleyes: Благодаря ти! Поне, ако се наложи да разбиваме ще имаме къде да се обърнем. Наскоро като пътувахме извън града що захвърлени тръби видях... , но като ми трябваха нямаше. #-o Все така става.
  • 1
  • 2

Тема "Как да си направя цилиндър от куфраж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: