Всички въпроси за вилата.
stereofonix - специалист
Здравейте. Искам първо да се извиня за това че сигурно са пускани и коментирани различни теми за такива алармени система за вилата. Искам подробно да опиша какво представлява вилата и какви са моите гледни точно за алармена система. Вилата представлява 2 основни живущи стаи, стая за инстерумент за инвентар и т.н и гараж за техника като трактор и прикачен инвентар. Стаята за инструмента и ССТ не са на 100% запушени за животни като котки и кучета от големината на пудел така че трябва да се има в предвид за датчиците да не са чутвителни за животни. Селото е на 20-на километра от града в който живея т.е при сигнал може да се реагира за времеви интервал от 15-20 мин. максимум. Гледайки различните алармени системи съм пред няколко дилеми:
1. Дали системата да има клавиатура за спиране на алармата - положителното е че работи безотказно , отрицателно е че при взлом апашите ще видят клавиатурата и че избягат
2.Дали системата да е без клавиатура , а спирането да е чрез дистанционно - положително е че при взлом няма как да се забележи че има алармана система , отрицателното е че при отказ на батерия няма да може да се спре алармата и трябва да се взема 2-ри дистанционен модул разкарване напрад наза...
3.Дали да има сирена, при положение че на улицата която е вилата няма много живущи хора

Задължително е според мен алармената система да има ГСМ дайлер със ЗВЪНЕНЕ на поне 2 номера, минимум 4 зони поне за момента, също така нисмя че ще е полезно да има подслушване през дайлера.

Ето и няколко системи който видях
1. http://www.sasingenering.com/apollo.html

2.http://www.detective.bg/GSM-kontroliran ... tAodUkAAaA

Ще съм изключително благодарен за полезните съвети който ще ми дадете
briko - специалист
След като отключиха и обраха комшийте посред бял ден и аз си сложих аларма, също така обмислям монтаж и за дворчето на село. Алармата е с дистанционно и е доста удобно след като придобиеш навика да изключваш преди да влезнеш, защото започва да пищи веднага, няма авансово време. Зоните си ги проектирай така, че да можеш да я включваш и когато си там, може да се монтират и две сирени, сигнална лампа монтирана някъде на високо за да се вижда, крадците ще избягат след като я забележат. Датчиците са най-различни има и такива, които не засичат ниско до земята, заради животни. Според мен, направи консултация с някой монтажник от СОТ. Има много хубави български АС на доста приемлива цена.
Успех.
todortv - майстор
Моят съвет е да ползваш готови модули, но вложи творчество, така, че като цяло системата да се отличава (или поне така да изглежда) от готовите, поне по начин на задействане, фалшиви датчици, фалшива клавиатура....
Самоделките най-много шашкат крадците.
stereofonix - специалист
briko написа:
След като отключиха и обраха комшийте посред бял ден и аз си сложих аларма, също така обмислям монтаж и за дворчето на село. Алармата е с дистанционно и е доста удобно след като придобиеш навика да изключваш преди да влезнеш, защото започва да пищи веднага, няма авансово време. Зоните си ги проектирай така, че да можеш да я включваш и когато си там, може да се монтират и две сирени, сигнална лампа монтирана някъде на високо за да се вижда, крадците ще избягат след като я забележат. Датчиците са най-различни има и такива, които не засичат ниско до земята, заради животни. Според мен, направи консултация с някой монтажник от СОТ. Има много хубави български АС на доста приемлива цена.
Успех.
Здравей. Може ли да кажеш какви точно модели датчици и каква система си използвал. Колебая се доста дали да е с клавиатура или с дистанционно. Ако е с дистанционно какво правиме след като батерията е извън строя. Как си спираш алармата ?
briko - специалист
Привет,
Аз съм на петия етаж, монтираха ми само магн. датчик на вратата и централата със сирената, когато батерията на дистанционното започне да пада, централата при изключване издава пет кратки сигнала, вместо три. Работата с алармата е лесна, същата както е при автомобила, пред вратата натискаш за изключване и обратното при излизане, също така понеже нямам обемни датчици, може да си я включа и когато съм в къщи, но трябва и да я изключиш преди излизане. Относно монтаж в къща с различни зони на действие, съм ти писал за консултация със специалист, но има много варианти, някой от тях съм ги написал в предишния пост. Това съм монтирал в къщи, екстрите към тази централа си ги избираш сам или след консултация.
http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=6452
juvesan - специалист
Така... нека и аз да се изкажа по въпроса... макар че за въпросния модул писах пак в този форум във връзка управлението на помпа ( ако не се лъжа) и вече започвам да се притеснявам да не ме нарочите че съм някакво рекламно лице или свързан с фирмата...Става дума за ето това:
http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... cts_id=583
Модула е изключително многофункционален, използва се за различни цели, а като аларма - става за запуск/спиране със обикновен телефон и начин по избор - с просто звънене - без пари от ТОЧНО определен номер на телефон или смс... такива неща. Може да дава статус на зоните, да пуска "свирка" със значителна мощност и всякакви от този вид... единственият недостатък за който също писах е, че на около 4-6 месеца се случва да блокира модула и не отговаря на командите и се налага ресет, но даже и неработещ свирката може да пищи със пълна сила.. просто не се "обажда" на 4 те номера, които помни... :supz:
п.с това с блокирането го прави единият модул ( от 3) но си е факт.. а имайки наум как е забучен дълбочинно в конструкцията ;) ( защото единственото което показва че го има е един диод и то само ако ти е кеф да го има) ми е по лесно са откачам резервното захранване и основното, отколкото да го влача и да питам защо... :drinkers:

Тема "Съвети и мнения за алармена система за вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: