• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
jekasus - майстор
Понеже стигнахме до извъземни :-D
Според мен - да се краде вода от комшията е чисто българска работа и "бедния" ци...мангал е просто набеден за крадец от тоя българин-комшия. :-D Поговорката я знаете.
hidrazin - майстор
mir4oto написа:
Само Хидрата намекна, че е имал разрешен подобен проблем. Защо не споделиш как си го решил забелязал съм, че си креативен :axe: :-D
Ами как. Малко случайно. Засекли ги още на другия ден в един пункт за вторични. Били стари познайници ама все се измъквали по параграфа за маловажност поради малката оценка на намерените вещи и основно поради страхът на хората (или неприязънта) да пускат жалби в полицията. Целия район беше пропищял от тях.
Този път за 1-2 вечери бяха ударили 5-6 къщи и добивът бил голям и основната сума надвишаваща минимума за образуване на производство беше от мен. Аз пък взех че пуснах жалба и внимателно си описах и оцених всичко. Та покрай мен и останалите пострадали си пуснаха жалби и имаха търпението почти две години да ходят да дават показания и да се явяват на дела.
Основното е да пуснеш жалба в полицията. Няма ли такава, с каквото и колкото и да ги хванат ги пускат без някои изключения де като наркотици и оръжие.
И за да съм полезен с нещо много важно - за доказване на собствеността искат документи. фактури, касови, гаранционни карти... Минават без документи неща които заявиш че са купени много отдавна и разни наследствени медни съдове, антични предмети и подобни.
Та това е. Почти две години производство с постоянна мярка за неотклонение, седемгодишна присъда, обжалвана и накрая само две години и половина. :evil:
А иначе в наше село няма тъмнозелени. Тези са гастрольори от едно съседно. Шетаха из около шест съседни села.
:partyman:
jekasus - майстор
Какво значи параграф за маловажност?
nikolson - майстор
Хм, при комунизма беше 50лв. Но под тази сума подлежи на административна санкция от полицай- акт, предупредителен протокол. Има значение при евентуално последващо провинение.
VLADO66 - майстор
Телефона на сина ми му го взеха от ухото на една спирка и горчиво съжалявах че подадох жалба.Писах показания,висях в районното със синето да гледаме каталози на апаши и така 4-5 пъти.Докато един познат полицай не ме светна че за под 4-500лв. имитират дейност защото са претрупани с преписки.
kolev_k - специалист
radius написа:
Тоя крадльо да не му трябват самите шишета...
Водата му трябва.То тубите са от минерална вода или от бира-пвц.Когато я купих вилата преди 3-4 години щерната беше с един дървен капак,и мангала пътека беше направил до нея.Впоследствие сложих метален с катинар.Днес имах идея да опъна бодлива тел и да си поправя оградата,ама ще го изчакам мангала да се насере.
jekasus - майстор
Добре при кражба под 100 лв. ще бия със щети под 100 лв. :-D
VLADO66 - майстор
jekasus написа:
Добре при кражба под 100 лв. ще бия със щети под 100 лв. :-D
Дай го тоя ценораспис да се поограмотиме малко :-D
jekasus - майстор
Без явни щети - счупени ребра, зъби, нос и т.н. :-D .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Крадат ми водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: