• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
EDI - майстор
Няма проблем с ИТОНГ.Моята е зидана с ИТОНГ 75 мм стени, облечени с огнеупорни плочи.Димосборника и комина също са със 75 мм и вече 6-7 години не са мръднали.От вън са облечени с грес, от вътре са шпакловани с флекс лепило за плочки.
MMIel - специалист
EDI, твоето е много яко, голямо и функционално. Май беше преди 2 години, когато беше постнал снимки в темата "барбекю с пещ". Много ми хареса идеята да вкарвам казана за компоти вътре, но не го реализирах при моето, защото вече имахме изградено място специално за варене на буркани. Дворът ни е голям - около 2 декара и имам място да направя даже още 2 барбекюта без да си пречат едно друго :-D . Заврян зет съм и баба се е погрижила да има място за всички. :partyman:
EDI - майстор
Да, моето е тип огнище, заради казана, ама се окза, че казана вече не се ползва :lol: .Сега само пека пържолки и други благини на раздумка с приятели и фамилията. :partyman: Та, мисълта ми е, че става и с ИТОНГ, може би не винаги, все пак трябва да се преценя.
niksan066 - напреднал
2

Прикачен файл

DSC_0018.jpg

Прикачен файл

DSC_0017.jpg

Прикачен файл

DSC_0012.jpg

Прикачен файл

DSC05512.jpg

Прикачен файл

DSC05513.jpg
niksan066 - напреднал
Това излезе накрая :drinkers:

Прикачен файл

DSC_0033~1.jpg

Прикачен файл

DSC_0028.jpg

Прикачен файл

DSC_0031.jpg

Прикачен файл

DSC05530.jpg
bulhomes2 - майстор
Не забравяй, че отношението на светлия отвор към сечението на комина трябва да е максимум 7:1. Иначе ще ти пуши. Имах този проблем, та се наложи да правя втори комин. Ако вече е късно - можеш да намалиш светлия отвор с някаква преграда.
stiv1961 - майстор
Добре се получава :). Мисля, че трябва да вдигнеш комина поне с още две тела...... но пробата ще покаже :)
niksan066 - напреднал
Разстоянието ще се намали поне с 20см. сега е 60см. ще направя пепелник с отвори за въздух .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: