• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
ArturDent - Почти Безобиден
imarh написа:
Но не намерих(не видях пробка отдолу на картера) как да да източа маслото добре, без да наклоня косачката поне на 95°.

Има пробка отстрани. Огледай предпазната "тава" и на едно място има дупка в нея, да изтече маслото на земята. Някъде над нея е пробката и малко по-надолу от отвора за наливане на маслото. За съжаление не си спомням дали беше отляво или отдясно. Пък и може при различните модели да се различават малко.

Ако косачката е в хоризонтално положение, няма проблем - маслото си излиза.
Прави операцията на мизерно място, щото ще омаже земята с масло.
hidrazin - майстор
Не всички косачки имат пробка за източване. Само от там където се налива. Аз на моята го изсмуквам от отвора за наливане и проверка на нивото.
:partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
В края на краищата, когато източваш маслото, няма значение как ще завъртиш косачката.
Стига да си изгорил/източил и бензина де...
mitron - специалист
Здравейте хората от сервиза ми обясниха че на двигателя ми няма нищо и бензина е нахлул по някъв начин при маслото защото не съм спирал кранчето на бензина след прекратяване на работа с машината.Също така трябва да се източва от карбуратора бензина след работа защото се получавало нагар и заради него машината изкарвала пушек и наистина е така пробвах го
hidrazin - майстор
:? Ами тя мойта си няма кранче или по-точно се спира от жилото, което от своя страна затваря притока на бензин де (поне така мисля). Пък карбуратора не съм го източвал откак я купих - втора ръка някъде 2001-ва година. По-точно даже не е отварян де. Ама може и да са прави. Всяка пролет при първо палене е трудно и не пали от първи път и леко припушва като запали за десетина секунди.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Мирис на бензин в маслото" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: