• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
Здравейте знам ,че тука има много интелигентни и криативни хора и моля за тяхната помощ :sad:
Искам да си направя водопад в градината си висок 2м и пони на две нива ако може та давайте мнения или нещо като програмка ,че да го направя първо на компа и после на практика
Ще сложа снимка на двора и местото където го искам водопада

ето и снимките на местото

http://prikachi.com/images.php?images/97/2622097y.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/84/2622084t.jpg
Последна промяна от Enchev76 на съб окт 30, 2010 3:25 pm, променено общо 1 път.
NeoBoss - специалист
претполагам имаш предвид понЕ на 2 нива. 2 метра водопад си е много , трябва и голяма езеро за него за да седи естетически добре. Скъпа помпа даже поне две за да има водопада широчина.

Голямат площ на езерото също е зада улава пръските от водопада , зада нямаш загуби и да трябва да го пълниш всеки ден
Toni_Kazi4ane - помощник
Аз си мислех че със водопад който да кара да циркулира водата няма да има позеленяване и отлагания, но обаче виждам точно обратното. Гледам всеки пита за някакъв лек, но никой не го дава.
Добре, като се замисля фонтаните из парковете не им точат водата всяка седмица, нито ги мият редовно, пък не гъбясват. Може би ключа към по чистото езерце в дома ни е повече помпи с фонтани, които да карат да цирколира водата.
Мина ми през акъла ако сложа една помпа под езерцето и с две тръби от двата края на езерцето да дърпа водата от единия край и да я праща в другия край на езерцето. Дали тогава няма да има ефект и да е значително по малко замърсяването с мазнотии. То е ясно че който го опита ще каже с точност, но предпочитам да питам преди да експериментирам.
hidrazin - майстор
Препарати за басейни или UV лампа. Още по-добре и двете. Циркулацията е задължителна и в тези случаи.
:partyman:
Toni_Kazi4ane - помощник
УВ лампа? Каква роля тя играе?
П.п. Изобщо не обърнах внимание че в темата не е писано повече от 3 години.. :|
ArturDent - Почти Безобиден
За малък водопад - вземи си една голяма кутия за регулиране на PH на басейна. Към кило са и ще ти стигне за години напред.
Няма значение дали ще е за PH- или PH+ , единия е по-евтин, но не си спомням кой. Щибни три супени лъжици и няма да има нищо зелено. Е водата няма да става за пиене... но няма да има и оси.

П.П. Аз лично смятам, че водопада изглежда по-добре (автентично) ако има зеленясали камъни.
Toni_Kazi4ane - помощник
И това нещо го има. Когато аз стигна до езерцето и водопада ще видим какво ще бъде направено.
filmatoplo - майстор
Без химия почти не става , аз лятото се занимавам с детски атракцион -Патета се ловят с въдица -100 патета и 150 литра вода , и там пускам таблетки хлор.С 3-4 таблетки изкарах лятото , големи колкото 1 лев.
spec написа:
Помпата ми е 2000 л/ч, но не работи постоянно. За сега не зеленясва водата, но помътнява, камъните стоят "лигави"... Бих искал да има вид като в басейн - бистра. В момента го постигам с източване - поливам си тревата и го пълня отново. Ако някой има познания да ги сподели.
liliq, ти откри ли нещо?
А инфо за изработката ще има, но по-нататъка, че е доста за писане.
zdraveite az sam novi bih iskal da se vku4a zn4i rabotq v edna reklamna agenciq i naskoro pravihme edi izkustven vodopad v apartament vanata e napravena ot polietilen mnogo zdraf material oble4en s tikovo darvo i granit i aranjerovkata ot re4ni kamani stana unikalno
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Малък изкуствен водопад" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: