при нас му казват връшник, отгоре жар а от долу каквото ти доиде на ум, сърбите му казват - PEKA ili SAC - http://www.youtube.com/watch?v=c4_In78p978
разгледаите ги, стават невероятни неща
Всички въпроси за вилата.
stiv1961
- майстор
613 мнения в "Кулинарен център „Наздраве”"
stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
Tony_av написа:понеже не го следя много форума ако има ентусиаст като мен нека пише и пита на tony_av@abv.bgМисля, че трябва да почнеш да го следиш и пишеш и за други твои начинания и идеи
успех


agro
- специалист
- Мнения: 190
Tony_av написа:направих го БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС за окло 30дни,тухли около 700 броя, теракол- загубих му бройката, около 1/2 пясък и 1/2 м3 филц, цемент 25 кг - 10 бр. може и повече да бяха. Стив размерите на вътрешния свод ми е почти колкото твоя. пеща е 80 на 90см. Имах малко проблеми с комините и димосъбирателните“кутйи“, но не исках да е с комин в средата и едното и другото, сега леко ми припушва в лявата част, но там догодина ще го мисля, както и кокал ли да е от долу, мазилка ли и въшната декорация.Ей това си представях аз за отвънка - благодаря за споделените снимки. Значи ненапразно четох и следих темата. Лявата част ще я направя с по-малък светъл отвор, че, както казваш - ще пуши. Връшника е идеен, не се бях сетил. Като се вгради и шиша за чевермето - фантазия! А за вътре - руска печка теплушка,живот и здраве, догодина ще я почвам.
Пуснах поста, щото нямах никаква идея за димозборник, външен отвор - комин и тнт. всичко научих тук от ВАС. доволен сам от постигнатото и най вече пече. Опалбане за около 1,30 часа, първоначално температурата беше 280 градуса, после почна да пада по 20 градуса на час. агнето го извадих след 4 часа, после подъжа температура от около 80-50 градуса около 24 часа.
понеже не го следя много форума ако има ентусиаст като мен нека пише и пита на tony_av@abv.bg
успех
jinio
- специалист
- Мнения: 255
Днес почвам и аз да правя моето барбекю и имам няколко въпроса: Какъв е смисъла на пълнежа със счупени керемиди, пясък, сол, стъкло и кварцова пясък, след като от горе се налива бетон? Задължителен ли е този пълнеж и можели да се направи от счупени тухли керемиди, мозайка, стъкло, сол и пясък? Виждам че на твоето барбекю има висящ синджир, каква е неговата роля за какво се използва?
Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!