Всички въпроси за вилата.
juvesan - специалист
Здравейте,
иска ми се малко да освежа темата, да загатна докъде е стигнала и да задам един малък въпрос:
От задната страна на "сградата" стената е от кирпич, но вече над нея няма покрив и тепърва ще се изгражда на ново... В момента кирпичите са на нещо като каменни основи - без нищо, сух дувар, колко са дълбоки и какви - един господ знае :vom: Знам само, че са издържали доста години и затова питам: може ли да махна кирпича, да направя нещо като бетонна шапка над камъните и върху нея да издигна някаква лека стена , която няма да е носеща, или да копая до "пълно изпепеляване" и да отлея бетон и после тухли? Лежа на кълката, че досега 70 години не е мръднало, защо сега, когато и покрива не е от турски керемиди и стената ще е от кухи блокчета да мръдне.... или не? Не са ми ясни тези неща принципните съвети са добре дошли :prayer: Основното е, че искам да спестя време и средства , иначе и аз знам че кубици бетон и арматура прави нещата сериозни, но има ли смисъл... :?

Прикачен файл

03.10.2013_00017.jpg

Прикачен файл

1393398_709757305720855_501037175_n.jpg
Резултата от някои "напъни" за спасение
1393398_709757305720855_501037175_n.jpg (76.04 KиБ) Видяна 911 пъти

Тема "Ремонт на покрив на "парче" или консервиране на "дувар" ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: