Покрай тези дъждове много странична работа се отвори, но поне горе долу си подготвям материалите. Основите с гумите или каквото и да било отпада, защото аз така като си споделям на близки и познати идеите и всеки освен идеи и ми дава по нещо свое излишно
Та се уредих с бетонови стъпки с форма на отсечена пирамида, горната основа е 20/20, а долната е 30/30. Изрових дървения материал, който ми е на разположение. Имам греди с размери 3/6 и 4/6. Мисля тези 4/6 да ги ползвам за колони, а 3/6 за греди. Понеже са дълги 4 м. при рязане, каквото ми остана ще го ползвам за помощен материал.
Сега на фона на наличния материал имам някои въпросителни.
1. Като вкопавам бетоновите стъпки, да им сложа ли някаква подложка и малко чакъл ще бъде ли достатъчен.
2. Дали да не закопая стъпките с широката основа нагоре, за да имам повече място за закрепване на колоните и планките. За планките съм решил да бъдат по две на всяка колона, като ги сложа на всяка срещуположна страна и да ги хващам с по един винт, който да влезе от едната страна и да излезе от другата.
3. За хващане на планката към бетоновата стъпка дюбел ли да ползвам. Един ми каза да ползвам болт и строително лепило, но друг ми каза, че така щяло да ми е по-скъпо.
Другите въпросителни ще ги пиша като направя схема за по-голяма яснота какво искам да попитам.

Сега на фона на наличния материал имам някои въпросителни.
1. Като вкопавам бетоновите стъпки, да им сложа ли някаква подложка и малко чакъл ще бъде ли достатъчен.
2. Дали да не закопая стъпките с широката основа нагоре, за да имам повече място за закрепване на колоните и планките. За планките съм решил да бъдат по две на всяка колона, като ги сложа на всяка срещуположна страна и да ги хващам с по един винт, който да влезе от едната страна и да излезе от другата.
3. За хващане на планката към бетоновата стъпка дюбел ли да ползвам. Един ми каза да ползвам болт и строително лепило, но друг ми каза, че така щяло да ми е по-скъпо.
Другите въпросителни ще ги пиша като направя схема за по-голяма яснота какво искам да попитам.