• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всички въпроси за вилата.
tinalex - специалист
Смятам да правя навес.С дървена конструкция и керемиди.21кв.м.Основата я има.Имате ли идея колко ще струват материалите и колко труда?
velsi - Почетен майстор
Смяташ да правиш или да ти правят? Щото ако е второто, не си уцелил къде да питаш.
tinalex - специалист
Да правя.Аз.Лично.С помощ от приятели.
filbig - специалист
Аз в момента довършвам моя, който е 7,50 на 3,00м основните греди- 10*10 и тези за покрива 5*10 са към 250лв . Съчака е 210лв , но те съветвам да си вземеш немски от практикер, който ще ти оскъпи с около 100лв ама си заслужава парите и 350лв за битумни керемиди. Сега следват челни дъски 4м- 18лв , улуци, оградка от 1м, която ще е плътна от съчак и разни дребни довършителни работи :) И зависи колко бира ще трябва за помощниците :prost:
SBG - специалист
Браво около 1 000лв. вземете да качите малко снимки, че и аз съм решил да я захващам, но за сега съм още на ниво барбекю.
tinalex - специалист
Благодаря,колега.Значи около 1000лв.А аз искам с керемиди да е.Това предполагам ще оскъпи малко конструкцията.Къщата е с керемиди и искам да се вържат на външен вид.Във всеки случай съм си приготвил 1500лв де.Като свърша,ще снимам.
vihren - помощник
Това с 1000-та лева го забрави [-X
Аз тъкмо го завърших и ми е прясно.
Ако ще го строиш на трвата е по-евтино,но ако ще лееш бетон :?

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

разбира се нищо не става без помощници :wink:

Изображение

Имам и още снимки в завършен вид но тях ща кача като се върна от море ,че нета тук е ужасен но безплатен :roll:

Та това нещо прехвърли 3000. Пеща ,която се вижда е реставрирана а останалото беше трева до кръста! Сега има ток,вода и др. екстри.
Размера е 6х3 метра ,високо 2.5м
Основите са 12х12
Обиколните и средни съединителни греди са 8х10
мертеци 5х8
покрив OSB + битумни керемиди
Планките на основите и разни дпуги съединителни планки за ълите и винтовете от Практикер напавиха около 250-300 кинта.
Цялата конструкция е лакирана с паркетен лак.Той е дву- компонентен /лак+втвъпдител/ . На 2-раце лак става като стъклено покритие и няма проблем с атмосверните условия.
tinalex - специалист
Много добре е станало.А,аз имам основа-само сглабям конструкцията.Просто уголемявам площ че ни е тясно.Мисля да не ползвам планки,а цигански скоби.Половината колони ще влязав с стена с бетонни тухли и пояс,така че имам укрепване.
filbig - специалист
Ето до тук го докарах с моя навес

Прикачен файл

ALIM1031.jpg
ALIM1031.jpg (67.59 KиБ) Видяна 53703 пъти
tinalex - специалист
Супер е станало.И аз съм почти готов.Направих трискатен покрив.Остават улуци ,челни дъски и малко капаци,че не стигнаха.1800лв.Благодаря на всички.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Навес за барбекю." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: