Всички въпроси за вилата.
tinalex - специалист
Отдавна не съм влизал.Къщата е направена до ниво шпакловка и замазка през 2002г.Излезе по около 160 долара на квадрат.Всичко останало-навес,ограда,двор и т.н. сме правили аз и приятели,аз и 2-ма общи работници,или сам аз.През годините не се усеща като разход чак толкова.Павенцата взех от една каменоломня до Ябланица-Пътя за Тетевен,забравих селото.Бяха по 13 стотинки при покупка на цял камион.Докараха ги на място.Къщата е с всичко необходимо,за да има къде да идем като одъртеем или поне това е идеята.А иначе да има какво да продават децата като пораснат.А колата е ЛАНЧА КАПА-харесвам италианците,начина им на мислене и колите им.Тази ми е поредната италианска кола,карам я 4-та година.Надявам се догодина живот и здраве да взема Тезис или 166.
moniiii - напреднал
И аз харесвам италианските ,сега карам 166 ца ,а преди фиат...
ако влизаш в ланча форума линка ми там е същия. Поздрави за добрия вкус.. :-D
tinalex - специалист
Здравейте колеги.Честита Нова година и здраве и късмет на всички.Имам едно питане.Изляхме елипса 8х4 в двора.Къщата и оградата ми са с пръскана бяла мазилка.Бих искал да направя външната част на басейна с нещо,подобно на оградата и къщата но водоустойчиво.По ръба ще има керамичен корниз.Моля дайте идея.

Прикачен файл

Снимка0212.jpg

Прикачен файл

Снимка0214.jpg
Pasko - специалист
Удряш един Бетонконтакт на Боро и пръскана мазилка. Водоплътният филм трябва да е отвътре!
stenmark - специалист
Ако не толкова проблем цената,минералната мазилка е добро решение.Това е единствената мазилка която си запазва цвета/реално тя си е малки камъчета/ и се поддържа лесно.Местото и къщата са разкошни със здраве да си ги ползвате.
tinalex - специалист
Благодаря.И двата варианта ми вършат работа.А минералната мазилка няма ли да се подкожуши като се мокри непрекъснато?
gogata1987 - специалист
stenmark написа:
Ако не толкова проблем цената,минералната мазилка е добро решение.Това е единствената мазилка която си запазва цвета/реално тя си е малки камъчета/ и се поддържа лесно.Местото и къщата са разкошни със здраве да си ги ползвате.
Според мен по-доброто решение е силиконова, силикат-силиконова или акрилна мазилка. Зависи вече от финансовите възможности.
stenmark - специалист
tinalex написа:
Благодаря.И двата варианта ми вършат работа.А минералната мазилка няма ли да се подкожуши като се мокри непрекъснато?
Не няма.На много места се използва за цокала на къщата.А относно другите мазилки,независимо дали е силиконова и т.н. няма как да опазиш цвета.А още повече ако пък е бяла.
tinalex - специалист
Благодаря ви.Почвам да чета за тези мазилки.Имам малък басейн в двора.Обаче след 2 години суша реших да го направя на шахта за вода и му изляхме ноември капак.После реших да купя сглобяем за вграждане в земята-елипса с размери 7,10х3,70х1,20,най-евтиния беше 3,800лв.Почетох малко,помислих повече и реших да отлея нещо подобно.Увеличих размера и запазих формата.Ако знаех колко е трудно с кофража нямаше да запазя формата.Организирах малка бригада от 3-ма и аз.Багер не може да влезе в двора и копахме на ръка.Камъняци и глина.Не сме слизали дълбоко понеже има доста подпочвени води пролетно време и да мога гравитачно да го източвам есенно време в рекичката която тече пред входа.После найлон,арматура с фусове по 14мм къдраво желязо и бетонен фундамент 4 към 1 цимент.Двойно армиране стени и дъно,кофраж-тия извивки са кошмар,ПВЦ арматура в стените и дъното и бетон.Много бетон.На ръка.8 човека-за 1 ден стени и още един ден дъно и шахта.Не ми изпотъпкаха храстите.С протихозамръзваща добавка,че стана студено и бетон-контакт на връзката стени-дъно.Водя точна сметка на материалите и парите.До тук съм на 4,600лв.Много от информацията съм взел от форума,за което благодаря.За да прекарам вода,ток и канал до шахтата вдигахме чимове и след полагане на кабели,тръби и прочие върнахме чимовете обратно.Много не личи.Уж.Пролетта продължавам.Ако нещо ви интересува,ще споделя.Снимките са в обратен ред.

Прикачен файл

Снимка0086.jpg

Прикачен файл

Снимка0081.jpg

Прикачен файл

Снимка0085.jpg

Прикачен файл

Снимка0082.jpg

Тема "Вила край Витиня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: