Продават се ролки, струват 2-3 лева.Сменяш ги и готово.Рискове няма.Аз на банята си смених и двете на плъзгащата алуминиева.Само трябва да разглобиш и дръпнеш рамката, защото ролките иначе не излизат, доколкото си спомням.Могат и да се регулират, те са по две ролки.Регулира се наклона с един винт, който е на основата.

Относно дограмата,също не одобрявам смесицата на 2 противоположни стила,но аз бих направил следното:Вземаш шкурка 600 и я минаваш навсякъде,на ръка!После ти трябва 1 кутия лак орех или някакъв тъмен цвят по твой вкус.По-добре става ако оставиш кутията леко отворена и изчакаш няколко дена лака малко да се сгъсти.Взамаш една четка и започваш!Важно-минаваш първа ръка,изчакваш 10-15мин. и без наново да топиш четката минаваш отгоре до долу без прекъсване за да се получат бразди и да се оформи като дърво.Това може да ти се стори малко измислено и тъпо и затова първо опитай метода върху някоя стара врата да кажем-задължително бяла.Ще останеш изумен от ефекта стига да го направиш както трябва.При мен цялата дограма на вилата беше бяла и стана супер.
Успех!