• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
EDI - майстор
Продават се ролки, струват 2-3 лева.Сменяш ги и готово.Рискове няма.Аз на банята си смених и двете на плъзгащата алуминиева.Само трябва да разглобиш и дръпнеш рамката, защото ролките иначе не излизат, доколкото си спомням.Могат и да се регулират, те са по две ролки.Регулира се наклона с един винт, който е на основата.
hristomirov - специалист
Здравей,колега!Лично аз бих направил следното:стената по същият начин както другата-до горе скамъни.На около 50см. от земята в самия зид от камъни бих сложил счупена от горна страна ,делва стомна или нещо подобно по собствен вкус,за да мога да вкарам маркуча на помпичката която ще върти водата и същевременно да може да се маскира.Отдолу, на земята бих направил малко несиметрично корито,облицовано със същите камъни,в което да сложиш и маскираш помпата.Непосредствено от външна страна трябва да има растение-храст,палма ,лешник или друго нискорастящо.Помисли и за осветление,което да осветява всичко това и стената.Това е моето лично мнение по въпроса :)
Относно дограмата,също не одобрявам смесицата на 2 противоположни стила,но аз бих направил следното:Вземаш шкурка 600 и я минаваш навсякъде,на ръка!После ти трябва 1 кутия лак орех или някакъв тъмен цвят по твой вкус.По-добре става ако оставиш кутията леко отворена и изчакаш няколко дена лака малко да се сгъсти.Взамаш една четка и започваш!Важно-минаваш първа ръка,изчакваш 10-15мин. и без наново да топиш четката минаваш отгоре до долу без прекъсване за да се получат бразди и да се оформи като дърво.Това може да ти се стори малко измислено и тъпо и затова първо опитай метода върху някоя стара врата да кажем-задължително бяла.Ще останеш изумен от ефекта стига да го направиш както трябва.При мен цялата дограма на вилата беше бяла и стана супер.
Успех!
pavkatay - майстор
купувай ролки с алуминиев корпус, а не с пластмасов ( тези с пластмасовия корпус вървят по-леко но са със сачмени лагери и когато са навън или в бани направо си ръждясват и се разпадат). хубаво е ролките да са двойни. а технологията е такава каквато ти казва колегата- сваляш уплътненията, развиваш сглобките и сваляш единия дълъг профил. след това развиваш стопорния винт на ролките и ги измъкваш. после по обратния начин. а този номер с лака за дърво..... :? по принцип не е невъзможно да се обработи и вече готовата ти дограма да стане в дървесен цвят.
merakliq - специалист
hristomirov написа:
Относно дограмата,също не одобрявам смесицата на 2 противоположни стила,но аз бих направил следното:Вземаш шкурка 600 и я минаваш навсякъде,на ръка!После ти трябва 1 кутия лак орех или някакъв тъмен цвят по твой вкус.По-добре става ако оставиш кутията леко отворена и изчакаш няколко дена лака малко да се сгъсти.Взамаш една четка и започваш!Важно-минаваш първа ръка,изчакваш 10-15мин. и без наново да топиш четката минаваш отгоре до долу без прекъсване за да се получат бразди и да се оформи като дърво.Това може да ти се стори малко измислено и тъпо и затова първо опитай метода върху някоя стара врата да кажем-задължително бяла.Ще останеш изумен от ефекта стига да го направиш както трябва.При мен цялата дограма на вилата беше бяла и стана супер.
Успех!
Върху дървена дограма - добре, но колегата е с алуминива. Ще хване ли обикновения лак върху прахово боядисания алуминий, ако и да е претъркана със шкурка?
hristomirov - специалист
Да - няма да има проблем!Най - лесно и за да е спокоен нека да опита метода с някакъв отпадък от ал.дограма от някой цех-няма нищо за губене :wink: Важно е да се пришкури добре и да се мине с коресилин(пропуснал съм по-горе да спомена)!
iveliks - специалист
Колеги благодаря за мненията но дайте да погледнем в посока водният ефект към барбекюто ,то с дограмата на мен ми харесва така а и немисля, че е грозно е наистина ако беше с дървесен декор но тогава такива бяха условията .
hristomirov - специалист
Дадох си мнението и за това,но не съм сигурен дали съм разбрал правилно -кой е ъгъла за водния ефект-този с камъните ли?Каква да е големината?Водопад ли да е,шадраван или езеро?Ако искаш можеш и вода по навеса да си пуснеш...!Дай по - точна насока!
hristomirov - специалист
Ето нещо:

Прикачен файл

picture_050_175.jpg
picture_050_175.jpg (119.74 KиБ) Видяна 4509 пъти

Прикачен файл

14544_1217493849.jpg_123.jpg
14544_1217493849.jpg_123.jpg (118.41 KиБ) Видяна 4509 пъти

Прикачен файл

fontan_590.jpg
fontan_590.jpg (193.09 KиБ) Видяна 4509 пъти

Прикачен файл