Всички въпроси за вилата.
shotik - майстор
Опитвал съм да мия туби и резултатът е ,че още си миришат на нафта .
Ползвай ги варелите за нещо друго -насипно пясък,чакъл или др.,а за вода за битови нужди купи пластмасови бидони с широко гърло ,не са толкова скъпи,за да можеш поне веднъж годишно да ги измиваш от налепите.
atanasov2004 - специалист
Привет :) Отвори варелите само от едната страна,избърши ги добре,
после с парцали пак бърши с ацетон. Най накрая си правиш смес от
каша с брашно,трици и ситни дървени стърготини.Като започне да
съхне-търкаш,може да ги покиснеш със горещи граздови джибри от
някой казанджия-после ще питаш пак как да сложиш капаците :-D :-D :-D и ние ще пишем :lol: :lol: :lol:
hristomirov - специалист
После как да сложа капаците :-D :-D :-D Все си мисля че ако ги раздъня е по-добре да ги мина на пароструйка,отколкото да меся тесто в тях и след това да слагам джибри....,пък и ракия да сваря тъкмо ще се дезинфекцира :-D :-D :-D
Благодаря за отговора,но все пак не искам да режа варелите,затова пуснах и темата...,може пък и да има начин за измиването им :roll:
Iliev Labs - специалист
Единственият препарат, с който съм успявал да измия миризмата от нафта, е кашата за ръце. Даже като работех шофьор, си перях и дрехите с каша :-D
hristomirov - специалист
Благодаря на всички за коментарите!Утре ще ги отворя с шлайфа....и на пароструйка, въпреки че не ми се искаше много,но какво да се прави :)
schuldiner - майстор
Сигурен ли си, че няма да гръмне нещо от искрите на шлайфа? Разгледай си пак варелите дали по ръба е само фалц или има и спойка/заварка. Ако е обикновено закопчаване, капаците се разкопчават лесно с малък кози крак или длето и чук. Ако има и шев, бой с големия чук в средата на капака - да хлътне навътре, пък те фалцове и спойки сами се отварят...
Почиства се с пясъкоструйка или няколко рунда парострука. После две ръце епоксиден грунд (трябва да е разрешен за хр.-вкусовата промишленост), изправяш капака или изрязваш нов, монтираш входноизходните тръби, по-голяма гърловина за ревизия и закопчаваш/запояваш обратно. Отвън е добре да ги мацнеш допълнително с нещо водоустойчиво заради конденза - да не тръгне корозията отвън навътре.

ПП Ако си от смелите експериментатори, сипи половинка бензин във варела, пусни тънка дълга жичка и затвори капачката. Чукни с пиезокристала върху жичката (ама трябва да си залегнал) и бум! - капакът излетял...
crez - майстор
hristomirov написа:
Благодаря на всички за коментарите!Утре ще ги отворя с шлайфа....и на пароструйка, въпреки че не ми се искаше много,но какво да се прави :)
Не с шлайфа! Направи си тънък секач от лист на машинна ножовка и с него с чука става перфектно.
bycec - специалист
Можеш да отвориш варела и отстрани като срежеш от три страни и забърнеш парчето .Следва упорито миене с обезмаслител(Меглио),може и малко пясък да вкараш.
hristomirov - специалист
Да ви кажа по принцип варелите са и двата от масло но в единия държах нафта.Днес им направих стойка(утре ще я монтирам),като от изгрев до около 17.00 часа ще ги пече слънцето.
Ще ги сложа вертикално един до друг и около тях ще има остъкление за по-добър парников ефект.И двата варела са с по два отвора на плоската страна,като малките са с резби 3/4 ,а голмите ...и аз не знам,но ще ги затапя и на двата варела.Ще ги свържа като скачени съдове през 3/4-ти отворите, и дефакто ще има само 1 тръба-вход и изход:напълвам ги и спирам помпата,като се изпразнят-пак!С хидрофорна система съм ,но тока варира между 100 и 200V и помпата в повечето от случаите не изключва, та затова взех такова решение.На входа на водата към варелите ще има спирателен кран за да мога да ползвам при необходимост и двете системи.Не исках да ги раздънвам за да не влизат боклуци.
Днес не успях да ги отворя но утре , надявам се ще намеря време.Ще се вслушам в съвета ви и ще ги изрежа със секач!
Леко променям темата но няма смисъл да пускам нова .Приемам всякакви съвети за модифициране на системата!
hristomirov - специалист
Здравейте!Стойката е готова , монтирана и бетонирана! :-D Варелите ги раздъних,напълних ги на 1/3 със суха пръст и ги потъркалях около 1 час.След това ги занесох на пароструйка,изсънаха и ги боядисах с черна боя отвътре и отвън.Остава да ги монтирам след ката изсъхнат и да измисля с какво да ги затварям за да не влизат боклуци. Засега ...- това е :)

Тема "Безконтактно обезмасляване на резервоар за вода:?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: