Всички въпроси за вилата.
ftubusa - специалист
stenmark написа:
Всичко е много хубаво със здраве да си го ползваш! Имам само един въпрос тази високата стена подпорна ли е,ако да от какво е направена?
Камъни и бетонни пояси. Ако представлява интерес ще ти я снимам цялата. Цялото село е така заради наклона. Почти всички дворове са терасовидни.
ArturDent - Почти Безобиден
Абе аз съм остана с впечатлението че почти няма бетон в подпорните стени в Кошов. Птедполагам тази не си я направил ти? Само си я укрепил.
А дренаж на стеничката има ли?

П.П.Нищо не каза за снимката, наистина е от кръчмата в селото.
pavkatay - майстор
ftubusa написа:
Благодаря Ви.
Относно езерцето вече пета година и няма проблем, сменям водата веднъж в годината. Март или Април. За тази година я смених вчера.
понеже освен всичко друго съм се занимавал професионално с акваристика мога да кажа, че ако са подходящо подбрани условията и изпълнението на езерото би трябвало да няма наистина никакъв проблем. ако има и някаква фауна, освен растенията в езерото то може да се превърне в една добре работеща екосистема. за съжаление още не съм правил градинско езеро, но като порастне още малко синковеца... пясъчника съм го правил с перспектива- за езеро- тогава ще видим колко съм печен и дали съм толкова добър на практика :-D
а къщата е приказка :thumbs:
ftubusa - специалист
ArturDent написа:
Абе аз съм остана с впечатлението че почти няма бетон в подпорните стени в Кошов. Птедполагам тази не си я направил ти? Само си я укрепил.
А дренаж на стеничката има ли?

П.П.Нищо не каза за снимката, наистина е от кръчмата в селото.
Има и дренаж, правена е от дядо ми. Относно снимката на селската кръчма, наистина е от там, дворчето е много красиво и добре подредено.
ftubusa - специалист
andon1980 написа:
ftubusa написа:
Благодаря Ви.
Относно езерцето вече пета година и няма проблем, сменям водата веднъж в годината. Март или Април. За тази година я смених вчера.
КОлега езерцето ти е супер дай малко повече инфо как го направи от А и Б че и аз съм вече на етап езеро за моята плевня
Копаеш, слагаш фолио за езеро, има в Практикер и мисля и в Бриколаж, камъни за красота по твой вкус и това е. Аз имам на дъното около 30 см. чакъл заради растенията. Към момента имам върбички, водни лилии, лютиче, воден ирис, водна мента и мисля че се казваше плантаго. За цвят съм пуснал и кои и две костенурки, малки. Водата се върти от една помпа , но на два кръга. Задължително е използването на UV лампа.
Колкото по голямо толкова по лесно се поддържа.
NeoBoss - специалист
как издържат костенурките през зимата ???

изглежда ми плитко, растенията не измръзват ли

успял ли си да развъдиш някое подводно растение?
ftubusa - специалист
NeoBoss написа:
как издържат костенурките през зимата ???

изглежда ми плитко, растенията не измръзват ли

успял ли си да развъдиш някое подводно растение?
Замръзва с 20 см лед. Костенурките ги взех преди две седмици. Растенията нямат проблем. Миналата година имах и воден зюмбюл, но не успях да го задържа при това още преди зимата. Имах и водна салата, но и там не се справих. :sad:
NeoBoss - специалист
kaishew
хайвера който си снимал за яйца на на жаби , това с чука по леда ако има вътре риби хич не е хубаво, рибите са много чуствителни към вибрации особено във състояние на летаргия.

ftubusa
ясно значи само воданата лилия ти е презимувала

тръстиката и папура при мен преживаха чудесно

но немога да намеря нищо подводно което да вирее ;(
ftubusa - специалист
NeoBoss написа:
kaishew
хайвера който си снимал за яйца на на жаби , това с чука по леда ако има вътре риби хич не е хубаво, рибите са много чуствителни към вибрации особено във състояние на летаргия.

ftubusa
ясно значи само воданата лилия ти е презимувала

тръстиката и папура при мен преживаха чудесно

но немога да намеря нищо подводно което да вирее ;(
Имах тръстика преди няколко години. Зимува без никакъв проблем, но я махнах.

Тема "na selo." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: