• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
mladkal - майстор
Плексиглас не бих ползвал за такъв вид съоражение. Работил съм не веднъж с този материал и при по-големи повърхности провисва от собствената си тежест. Една градушка би го натрошила, защото вече е провиснал и е под напрежение.
Поликарбоната е по-скъп, но за сметка на това издържа доста по-големи зърна градущка.Отделно на това старее доста по-малко на UV лъчи и останалите атмосферни условия. По-лек от плексигласа и понася известни извивки.
Замислете се, че по скъпо инвестираните сгради или е поликарбонат или дебело стъкло. Има защо!
bikerider_ - специалист
А, да в сградата до нас има един навес от дебело стъкло вече.
Колкото до поликарбоната - не знам колко издържа на атмосферни условия, но като гледам сините плоскости по спирките на ГТ в София отпреди 10-ина години и направо дълбоко се замислям, дали да не инвестирам в дебело стъкло...
mladkal - майстор
не изхождай от спирките на ГТ вСофия. може да е нискокачествен материал с цел да се оправдаят средствата, а може ида не са положени както трябва. Поликарбоната е лек и в тоз ред на мисли конструкцията ти ще е семпла и лека. Понася и известно огъване, така че можеш да си огънеш навесчето за още по-семпъл и рационален вид. Не зная точно от къде, но в главата ми се върти цена около 22-24лв за кнадратен метър 6мм стъкло. А в случая то сякаш ти идва тънко за целта. Отделно, ако го изработваш навесчето със стъкло ще е нужна по-здрава конструкция и оребряване по-начесто, което ще й предаде не до там изискан външен вид.
парите и решенията са си твой.
Желая успех!
  • 1
  • 2

Тема "Малък навес от плексиглас до къщата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: