Всички въпроси за вилата.
ArturDent - Почти Безобиден
И сега не разбрах, съгласен ли си с горното (цитата) или не ?
П.П. Много добре знаеш че не съм специалист в областта, но познавам поне процеса на производство на цимент и зная как се прави качествен цимент...който е в пряка връзка с бетона. А ... и чета много.
ЧефоС - специалист
ArturDent написа:
И сега не разбрах, съгласен ли си с горното (цитата) или не ?
.
Какво не разбираш? Нали и аз това се опитвам да кажа на "майсторите" с найлона :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
Не казвам, че бате Чефчо не е прав. Просто си помислих, че при завиване с найлон и заливане с дъждовна или чешмяна вода би трябвало да се охлади, а получения конденз ще спомогне за задържането на влагата.

Все пак доста пъти съм споменавал, че не съм профи в тази област, а само ми се е случвало да работя от време на време при разни изливания и те така.

Благодаря все пак за насоките, но мисля че ще е още по-добре да постнете някакви максимални граници на загряване, както и ориентировъчни градуси при завит с найлон и облян отгоре бетон и незавит с нищо.

И ако може съвет за 150 квадрата току що изляна плоча и очакван проливен дъжд в рамките на 1-2 часа след изливането как трябва да се постъпи?
ЧефоС - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Не казвам, че бате Чефчо не е прав. ...
И ако може съвет за 150 квадрата току що изляна плоча и очакван проливен дъжд в рамките на 1-2 часа след изливането как трябва да се постъпи?
Опитваш се да се правиш на интересен,а?

Моя отговор е следния: Професионалиста се съобразява с прогнозата за времето. И не би отлял плочата при очакван дъжд. Ще я отлее след 3-4 часа.

Не задавай провокативни въпроси. Не всеки ще те разбере.
Илияне 2 часа след приключването на изливането не е проблем. Това прави 4 часа след забъркването. 1 час бъркане 1/2~1 транспорт позициониране 1~1.1/2 бетон помпа + 2 часа след това = никакъв проблем.
Който не вярва да забърка бетон и да го остави 3 часа ;) Ама да не забрави да сложи една халка най-отгоре (за да има с какво да го вземе крана после).
ЧефоС - специалист
Виждал съм "майстори", които се опитват да направят полувтвърден бетон годен, като му добавят вода, и го разбъркват. Е, наливат бетона, и клиента е доволен. За съжаление, клиента не знае, че това вече не е бетон, а смес от пясък, филц, цимент и вода. :lol: И после се чуди защо има проблеми.
stiv1961 - майстор
Като правих басейна ми докараха допълнително един кубик бетон-поисках го по-гъстичък/земновлажен както му викат/.Попитах човека,който караше миксера/видя ми се вещ в занаята/за колко време трябва да го положим-каза ми не повече от 2-3 часа.После започвал да втвърдява бързо.Така и стана.Едва смогнахме да го разнесем и към края мастара ни озорваше.И не трябва да се разрежда с вода допълнително.
EDI - майстор
Абе, вие си теоретизирате, ама ако на ваша плоча след заливането се излее един дъжд, тогава ще ви питам :lol:
batence81 - специалист
пак хубава тема отворих:)
Навън температурите не са високи, та да има прегряване, дайте съвет с какво да го изравня бетона отгоре, защото сам съм го бъркал, да го мина с цимент и пясък само, за да е гладък?
EDI написа:
Абе, вие си теоретизирате, ама ако на ваша плоча след заливането се излее един дъжд, тогава ще ви питам :lol:
Моята валеше (ръмеше) докато я ляхме. После се усили дъжда, но не беше проливен. Някъде 2-3 часа след като си замина бетон помпата. Валя 2 дена.
Нищо и няма на плочата, даже една студена зима (миналата) си изкара без покрив.
От всичко това никакви поражения.

Тема "Съвет бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: