Всички въпроси за вилата.
stenmark е абсолютно прав. Не е задължително уд на тавана и колкото по-малко хоризонтални фуги, толкова по-добре. И ако има такива, картона да се разминава минимум 40 см
petkov_75 - специалист
stenmark написа:
P.S. Да ме прощава петков ама на неговата снимка картонджийте са си збъркали професията!
И що така реши?! :?
stenmark - специалист
Блогодаря за правописната забележка,но тя не променя нищо.Много ми е интересно дали са еднакви разстоянията на оставените празни не затворени места?Като си тръгнал да затваряш от колоната защо не си завършил?Нали тя ти е по нивелация?Какви са тия парчета после?Окачвачите защо са сложени не в една линия?После като мастарите ще е голям майтап.Накрая с пожелание за добро посрещане на Новата година! :partyman:
maci61 - напреднал
Аз пак се връщам на моя въпрос за височината на конструкцията Не става ли в горния край да хващам УД то с някакви Г образни елементи към стената? :?
ivanovrg - специалист
щом държиш да слагащ УД отгоре сложи си накрая на профилите(така си е правилно), като слагаш последния окачвач на десетина сантиметра преди края на профила(ако там не ти е тавана )
stenmark - специалист
Какъв дявол те кара да слагаш някакви профили към тавана?Ако не ти е проблем разхода слагай уд на тавана и не мисли топлата вода.
The_FAN - специалист
Pooh написа:
Минимум 50см. осово разстояние.
Мисля си, че това е по-скоро максимум-а :wink:
complast - специалист
The_FAN написа:
Pooh написа:
Минимум 50см. осово разстояние.
Мисля си, че това е по-скоро максимум-а :wink:
Осовото разстояние за ЦД -та е 600мм.
1.Прави се предстенната обшивка.
2.Слагат се върху нея УД на наобходимата височина.
3.От тавана се пускат "телове с ухо" със стъпка 7-800мм.По остта 600м.
4.Закачват се бързите окачвачи на теловете.
5.Цд-тата.
6.Гипсокартона.
http://knauf.bg/knauf/home.nsf/0/380B08 ... enDocument
успех!!! :supz: :supz:
stenmark - специалист
complast Правиш голяма грешка като даваш съвет на човек който наистина разбира от работата си /The_FAN/.Внимателно чети за какво става въпрос!!! Това е разтоянието на профилите когато става въпрос за таван!!!
complast - специалист
Гипсокартона е широк 120см.Всеки лист се хваща на три ЦД-та.Които са през 600мм.

Тема "Гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: