Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
Според мен ще има различно по време размекване на гипсовите отливки и ако в някой участък плочата пропадне рязко ще има пропукване.Според мен първо трябва да се изчисли тежестта на плочата :?
velsi - Почетен майстор
Добре де. Вариант две. Подпъхваш камарки дървен материал на няколко места и изчистваш тухлите. После подпалваш дървенията и след пълното изгаряне плочата ще бъде на земята. Можеш да подпомогнеш горенето с нещо, да речем с нафта или отработено масло. :?
torbalan - Дървен философ
:-D

и смяташ, че дървото ще гори точно така, както на теб ти се иска?))))))
peter_m - специалист
в един момент просто ще рухне. Замисли се пак за торбите с пясък ... като изтече пясъка ще може да си го събереш после :lol:

А има и едни пневматични възглавници, които издържат на тегло ... виждал съм ги да ползват вместо крик за кола ... ама и това ще отпадне, защото трябва да търсиш такива.
velsi - Почетен майстор
За възглавниците и аз си мислих, но няма как да се приложи на практика. Трябва да е нещо поне като вътрешна гума от трактор, а и ще трябват доста. Идеята с пясъка си е добра, но не е ясно как ще се държи той в торба, под натиска на товара отгоре. Дали ще тече както на вас ви се иска, или просто ще се смачка под тежестта и ще се уплътни? Пък и колко здрава трябва да е торбата?
Илиян Илиев™ - майстор
Бе да вика кран или да излива нова плоча. Нема кво да се чуди.
sian - специалист
Колега по каква причина искаш да свалиш плочата долу? Не те ли устройва сегашното и положение.
gattaka - специалист
Според мен както и да се опиташ да го направиш може плочата да се счупи или да не падне точно на място!И кво правиш после?
Няй добре си пресметни колко ще ти излезе да я отлееш на нови или да викнеш кран и избираш по-ефтиното и това е!
complast - специалист
velsi написа:
Добре де. Вариант две. Подпъхваш камарки дървен материал на няколко места и изчистваш тухлите. После подпалваш дървенията и след пълното изгаряне плочата ще бъде на земята. Можеш да подпомогнеш горенето с нещо, да речем с нафта или отработено масло. :?
И после викаш некой с кътач..... : :finga:
Иначе като гледам тая плоча е не повече от 3 тона.Идеята с пясъка е най-приемлива.Изчистваш отдолу.подравняваш,
правиш пясъчна възглавница и почваш да разпараш чувалите с пясък.
Може и с 4 крика тип латерна,но тогава има опасност плочата да се хързулне и да премачка нечии крак.
Тани - модератор
Нареждаш 3-4 крика от едната страна - буташ подпорите, сваляш с криковете едната страна , местиш криковете от другата , буташ подпорите и от тази страна , сваляш плочата с криковете на земята и си готов!
Има и няколко междинни стъпки , но това е на грубо.

Тема "плоча на двора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: