Всички въпроси за вилата.
Тани - модератор
Колега ,моля те не давай толкова категорични мнения , които се базират единствено на твоята гледна точка . Сигурен съм , че не би висял и на въже от 15-тия етаж за да лепиш топлоизолация , но някои хора с това си изкарват хляба! Въпроса на темата е възможно ли е , а не Ебахти и stiv1961 дали могат :)

luul погледни на 41 страница
http://www.bramac.bg/fileadmin/rootBram ... ac2010.pdf

Тези другите фолиа , които не са паропропускливи не стават. Трябва ти паропропускливо фолио под керемидите , а пароизолацията се поставя под ватата. Все пак не е лошо да се посъветваш с някой от консултантите на Брамак за всеки случай.

ПП Нека забравим подпокривното фолио и дъсчената обшивка - каква е разликата - нали все някои трябва да се качи да накове летвите върху гредите . Като гледам всички къщи са с покриви , без значение дали собствениците им ги е страх да се качат там!
stiv1961 - майстор
Въпроса на темата е:2. Знаете ли изпитани майстори на покриви в района на Етрополе,ама нейсе не се заяждам :)
ebahti - майстор
Тани,мойте уважения ама тва е мн. опасно.На въпросната страница човека е полегнал на обшивката ако си забелязал.В интерес на истината може да стане ама ако се опаше целата зграда със скеле.Ама де да знам-Батман може и покриви да е почнал да прай у тая криза :-D
8180 - майстор
Къде е спорът?
Повечето постройки по селата, да не говорим за двукатни плевни, са без обшивка.
Друг е въпросът кое е по-евтино - обшивка или майстори, които го могат.
ebahti - майстор
Обеснявам за последен път-на старите къщи нема това хлъзгаво фолио в/у гредите и майстора може да стъпи на тавано и да бачка.В този случай тр. да стъпиш в/у мушамата и да бачкаш под наклон без да си сигурен че ще стъпиш на греда отдолу.Верно-нема нещо което да не стане,опсно е първия ред фолио докато наковеш...ама дали си струва???
Тани - модератор
Е какво ти пречи първия ред фолио да си го наковеш стъпил на тавана? Включително първата летва?
ebahti - майстор
Тани написа:
Е какво ти пречи първия ред фолио да си го наковеш стъпил на тавана? Включително първата летва?
Гледаш ли снукър-там като 1 топка ти е далече има удължител и подпирачка...предполагам сфащаш кво искам да кажа...Сеа верно спирам да пиша по темата,макар че се сещам за едни монтажници в Русия които зимата ходеха по замръзналите ферми на 20м. височина се едно беха тръгнали до магазина за водка ама...тва е друга тема :partyman:
luul - специалист
Интересен дебат се заформя, но аз така и не разбрах какво ме съветвате да направя.
Да сло
Прикачен файл:
P1.JPG
жа ли дъски или да оставя както си е сега?

П.П. Извинявам се за лошата снимка
sepultura - специалист
stenmark написа:
Няма вече септична има изгребна т.е. няма значение къде е разположена.Изискванията е да има отстояние 3м.от къща и съсед.Ако тавана е обитаем задължително трябва да има общивка,нали после ще има изолация и картон примерно.
Що да няма вече септични ями? :? А, щото така казаха в ЕС, ли? Да ти кажа честно-още не съм чул да "съборят незаконна септична яма"! Така че колега прави-яма и се не бой от нашите евро-измислени закончета! :finga:
stenmark - специалист
Защо се учудваш че няма?При строеж на нова къща забрави.При luul ако иска да си прави.Само да не стане някой комшия да се оплачи .Тогава никой няма да те пита чувал ли си или не.

Тема "Покрив и септична яма на вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: