• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Илиян Илиев™ - майстор
Това че някой е израснал между панелките съвсем не означава, че няма такива стари къщи (каквито споменава доктора).

В Италия всеки град и по-голямата част от селата си имат исторически центрове (демек най-старата част на селището), където най-новите сгради са на по 200 години. Торбалан е споменал за регламента при външните ремонти, а доктора е споменал от какво зависи живота им.
housedoktor - майстор
Най-старата ми беше в графство Кент имение на около 700 г,В Кембридж бяха на около 400-450 г .Лондонските къщи на около 120-140г.в България най възрастната къща ,която съм работил май е на около 160 г
kuger - майстор
Е оправихте кой къде, какво е видял и ремонтирал, сега кажете на дамата какво да прави, че и мен ми е интересно. То моята къща е суперново строителство /1955г./ и е с т.н. централна опорна греда. Да, но тази греда е поддала и прави "корем". Съвета Ви-разкриване и нова греда, или може да се реши проблема с допълнителна греда върху другите греди за разпределяне на товара и повдигане на проблемната и заскобване? :partyman:
Stefan2000 - специалист
Какво е сечението на гредата? Изгнила ли е, или просто е подала? На колко попа е подпряна и каква е дължината и'?
За смяна, това е основната греда в този тип къщи и фактически е гръбнакът на гредореда. Да се подмени ще е изключително трудно защото всичко е захванто за нея и в-у нея. Би могло с крикове и подпори, но...
kuger - майстор
За да дам адекватен отговор, трябва да се кача и да меря, без свободни съчинения.Знам само, че е поддала и , че е много дълга. Ще направя мерене и снимки /ако успея/, но по-късно /сега се полагат ракиено-винените основи, и няма време. :-D :-D
housedoktor - майстор
kuger написа:
Е оправихте кой къде, какво е видял и ремонтирал, сега кажете на дамата какво да прави, че и мен ми е интересно. То моята къща е суперново строителство /1955г./ и е с т.н. централна опорна греда. Да, но тази греда е поддала и прави "корем". Съвета Ви-разкриване и нова греда, или може да се реши проблема с допълнителна греда върху другите греди за разпределяне на товара и повдигане на проблемната и заскобване? :partyman:
Обсъждано е във форума може да се усили,може да се подпре ,може и да се замени (сложно си е ).А може и да не е проблем да стои -зависи от състоянието и
  • 1
  • 2

Тема "Пределна конструктивна възраст на къща?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: