Всички въпроси за вилата.
vipltd - специалист
С варов разтвор не трябва да се редят камъни,още повече за пътека или алея.
По начина,който искате,дори да не се разхлопат след месец -два,то само фугата ще ги държи.
При невъзможност за редене с лепило,/нестандартна дебелина на камъните например/успоредно със замазка и циментово мляко,без вар.Варта е хигроскопичен материал,поема влагата и има опасност от отлепване.
vipp1 - напреднал
peterdimov написа:
Уважаеми съфорумци моля за малко инфо.
Искам да си наредя ивайловградски гнайс върху пътеките в двора(те са бетонни и армирани)та да попитам мога ли да редя върху варов разтвор с цимент и да фугирам с цимент и пясък.Дебелината на гнайса е за редене на стена т.е. около 3 см.Ако някъде из форума има инфо по този въпрос моля за извинение и линк към темата.Благодаря предварително.
Колега, това което искаш аз го направих преди 3 години. Само с цимент и пясък.
Нямам никакви оплаквания, освен че се вързах по акъла на един умник и тази зима хвърлих на една от площадките морска сол.
Сега ще фугираме отново ......
:?
Последна промяна от vipp1 на пон юли 25, 2011 6:38 pm, променено общо 1 път.
peterdimov - специалист
Благодаря на всички за мненията ,аз се консултирах и с професионалисти по този въпрос и смятам да действам по моя начин като наредим камъка ще пусна снимки.Още веднъж благодаря.
pipbel - майстор
И Фло е професионалист, ама щом вярваш там повече на твоите - дерзай както си знаеш.
Успех.
filmatoplo - майстор
Никаква вар, наблягай на цимента :wink: .
complast - специалист
Варта/хоросана/ е калциев хидроокис /нестабилно и разтворимо във вода вещество/.Когато се използва за мазилка,мазилката стечение на времето "тегли" от въздуха въглероден двуокис който превръща калциевия хидроокис /варта/ в калциев карбонат.Та
тоя калциев карбонат/мрамор,варовик/ е устойчив на влага и студ.
Вар за под плочки НЕ СТАВА!
Ама ти си знаеш......
Фло - специалист
OwnerBG написа:
Фло, за карбонизация излиза че трябва да има достъп до въздух ли.
Дай някой линк.
Във въздуха се съдържа въглероден диоксид и варта го дърпа,сварзва и се получава калциев карбонат /варовик/т.е. това от което е направена,отделя се вода.Затова не е добре стена, прясно измазана с хоросан да и се лепи стиропор веднага ,ами да се изчака поне година карбонизацията да понапредне и мазилката да стане достатъчно здрава,да не говорим и за строителната влага под стиропора в този случай! Това го казвам извън настоящата тема,но ми се струва важно,щото в новото строителство по 2-3 години не могат да се отърват от влага и мухъл и пада голямо чудене защо .
OwnerBG - специалист
Фло написа:
OwnerBG написа:
Фло, за карбонизация излиза че трябва да има достъп до въздух ли.
Дай някой линк.
Във въздуха се съдържа въглероден диоксид и варта го дърпа,сварзва и се получава калциев карбонат /варовик/т.е. това от което е направена,отделя се вода.Затова не е добре стена, прясно измазана с хоросан да и се лепи стиропор веднага ,ами да се изчака поне година карбонизацията да понапредне и мазилката да стане достатъчно здрава,да не говорим и за строителната влага под стиропора в този случай! Това го казвам извън настоящата тема,но ми се струва важно,щото в новото строителство по 2-3 години не могат да се отърват от влага и мухъл и пада голямо чудене защо .
За мазилката ясно, а ако е зидария със хоросан или по дебела каменна стена, как става карбонизирането.
Фло - специалист
OwnerBG написа:

За мазилката ясно, а ако е зидария със хоросан или по дебела каменна стена, как става карбонизирането.
По същия начин,отвънка -навътре, бавно и полека,"неусетно почти".
Johny - майстор
peterdimov написа:
Благодаря на всички за мненията ,аз се консултирах и с професионалисти по този въпрос и смятам да действам по моя начин като наредим камъка ще пусна снимки.Още веднъж благодаря.
То за снимки става, живот и здраве повтори снимките след 2-3 зими.
Колеги, цимент и пясък е едно, а вар и пясък - съвсем друго.
peterdimov - И аз съм виждал да полагат асфалт, когато вали, но не значи че е правилно.
Продай хоросана на половин цена и с парите си купи цимен и пясък.....
Ето с цимент и пясък върху армиран бетон.

Прикачен файл

P4231756-2.jpg

Тема "Малко помощ за редене на камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: