• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
stivemaster - майстор
Абе малко ги бъркаш см. и мм. ама нищо .Според мен трябва да почнеш с оглед на основите ако ги имаш и са достатъчно стабилни за да поемат още пет тона? Това сам едвали можеш да го прецениш де ,не се сърди ,ако не са достатъчно надеждни ти трябват уширения на достатъчна дълбочина в ъглите и върху тях колони до бъдещата плоча.Плочата трябва да спретнеш така че кофража и да затваря отворите от гредите отвъншната страна на стените. Арматурата влиза в отворите до кофража отвън ,всичко това с цел да се анкерира плочата в зидарията на местата освободени от гредореда.Всичко това е съвсем принципно и схематично и не се увличай в самодейност а заложи на професионален проект от конструктор който ще носи отговорност за това което ще ти предпише и ще спиш спокойно.
Caxo - специалист
Аз нещо не схващам...Имаш 25см зид от който искаш да махнеш един ред..(що ?) Другото което е ,това 15см плоча да стъпи на 15 см зид... Поне една колона ще ти трябва в горния ляв ъгъл. Нека някой да ме поправи ако греша, но минимума за дебелината на плочата при "безгредовата система" не е ли 20см и колоните да са на мин. 50см от края на плочата ? Аз съм с 2 ръце ЗА консултация с някой инженер !
VLADO66 - майстор
Според мен на ъглите трябва да се направят Г-образни колони на които да стъпи плочата,а тези колони да стъпят на единични фундаменти/стъпки/.Така ще е най сигурно и безопасно.
huntered - специалист
Ето това имах в предвид да се направи. Не се сърдя, отворен съм за съвети. Между другото започнах да изрязвам и разчиствам дюшемето по края. Студено е но пък не съм навън :drinkers: .

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (16.99 KиБ) Видяна 9598 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Армиране на плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: