Всички въпроси за вилата.
BanoTheWolf - специалист
Виж някое ръководство на URSA дали няма да ти даде повече информация, освен реклама :? EDI аз проявявам чисто любознателен интерес - ако разполагаш с време сподели някоя снимка :)
EDI - майстор
Ето тук съм сложил снимки от правенето и от готовия таван - viewtopic.php?f=17&t=23244 .
batence81 - специалист
Вижда се как си обвил ватата с фолиото-то какво е? Пяната за какво е сложена? Има ли разтояние м/у ватата и покрива и слагал си пак някакво фолио?
batence81 - специалист
BanoTheWolf написа:
Виж някое ръководство на URSA дали няма да ти даде повече информация, освен реклама :? EDI аз проявявам чисто любознателен интерес - ако разполагаш с време сподели някоя снимка :)
Прочетох им сайта, има добри неща, даже им писах и на тях емайл за въпросите, но реших и тук да питам, не всичко се разбира в сайта им.
EDI - майстор
batence81 написа:
Вижда се как си обвил ватата с фолиото-то какво е? Пяната за какво е сложена? Има ли разтояние м/у ватата и покрива и слагал си пак някакво фолио?
Ватата е фабрично каширана с алуминиево фолио, продава се такава на рула.С пяната лепих стиропорените плоскости и запълвах разстояния между ребрата и стиропора - хем уплътнява, хем заздравява.Понеже разстоянието между ребрата е по-малко от 50 см, изрязвах, като оставях по 1 см за запълване.Не сложих парозащитно фолио, понеже там не се живее и отоплява постоянно, а само от време на време през зимата.Иначе покрива е дебел сандвич - отгоре надолу са наредени битумно покритие ИЗОФЛЕКС 58, 10 мм ОСБ, дървена скара 4 см, старата черна ламперия, стиропора, ватата и отново ОСБ.
batence81 - специалист
а защо си слагал и стиропор с вата? От коя страна се слага фолиото? То не се ли поврежда при резането
EDI - майстор
Стиропор сложих, защото старите дъски бяха лоши и с големи фуги, имаше много боклук от калта ,с който бяха лепени керемидите и да мога за отделя добре външната и вътрешната част.Фолиото е от към помещението.Не се поврежда, реже се с макетно ножче.
batence81 - специалист
добре и аз не искам да слагам фолио и откъм тавана, не каза разтояние между ватата и покрива да има ли?
EDI - майстор
Ватата се слага плътно.

Тема "Вата vs стиропор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: