Всички въпроси за вилата.
маречков - специалист
Едно приятелче миналото лято прави нещо подобно. За греди + покривна конструкция + монтажа без ламперия и тачки му стъпа към 600 лв. Фундамента отделно. За цигли май пак там някъде даде. Общо взето сложи си едни 3000 лв. само за беседката. После почваш ламперия, вата, ламперия, дюшеме и .... то кеф цена няма.
droper - напреднал
Така ще ти излезне по - евтино - но ти го искаш от дърво. Това е - "сглоби си сам" :). Елемнтите си ги купуваШ и си ги сглобяваш. Ширината е около 3 м - дължина не ограничено. Всичко е на принципа -"ЛЕГО".Болтова връзка. Без електрожен,ъглошлайф и т.н. Само гаечни ключове за стягане. :). Успех.

Прикачен файл

IMG_1551.JPG
Чаро - Акълия
droper написа:
Така ще ти излезне по - евтино - но ти го искаш от дърво. Това е - "сглоби си сам" :). Елемнтите си ги купуваШ и си ги сглобяваш. Ширината е около 3 м - дължина не ограничено. Всичко е на принципа -"ЛЕГО".Болтова връзка. Без електрожен,ъглошлайф и т.н. Само гаечни ключове за стягане. :). Успех.
Дай повече инфо, ако е възможно. Къде, колко и т.н.
droper - напреднал
Ами.... Елементите за помещение 6м на 3м с вътрешна преграда за санитарен възел, излизат около 1900лв. Плюс болтове и гайки още 100лв - 2000лв е скелета. Покривна и обшивна ламарина - зависи от това какво намериш - още 500-600лв. После обособените квадрати се запълват със стириопор за изолация + вътрешна обшивка - може и шперплат за по евтинко - още 300-400лв. Абе около 3000лв -готово- без дограмата. Мога да дам e-mail на човека: vegenet@gmail.com
angel_ov - специалист
Ми то по-добре строителен фургон с освежаване.
v_tan - специалист
С тия 1900лв. ще вземе човека 5 кубика строителна дървесина и ще си вдигне 3 такива барачки. По съвсем груби сметки ще му трябват около 1,5 куб.м. дървен материал за бунгало 3х6м. С разликата до 1900 ехе..
schuldiner - майстор
Без приблизителен проект няма да стане сметката. При 6х4 само обшивки имаш 70-80 квадрата, плюс малко преградни и дублиране вътре с таваните... Колкото и да ги тъниш, за по-малко от 10 кинта (на страна) не знам какви материали ще намериш. Покривът и конструкцията са си едно и също - и за 50 може да се справиш. Значи мина трите бона без дограми, без сервизни помещения, без основата и в някакъв икономичен вариант.
Според мен една петица за материалите в приличен завършен вид е по-нормално да очакваш...
droper - напреднал
Е.. това което се вижда на снимката е само 2м на 3м - само един от модулите.Останалите 4м още не са сглобени. Той иска после да го ползва за живеене... Модулите могат да се поставят по различно време - зависи от парите ,времето, нагласата и т.н:). Поздрави на всички .
Mega - специалист
... 1900 лв. е доста висока цена за такова нещо. Приятел вдигна 25 квадрата виличка с итонг (да може да преспи), дограмата я взе от изложения мострите почти за без пари + покрив му се върза 2200 лв. Готово за спане, без изолация само. Сега и нея прави. За 1900 лв. както казва колегата колко дърво може да се вземе ... Аз лично не съм фен на итонга, още повече за вила, където се ходи по-рядко и поема влага. Искам точно от дърво, да ми прави уют.

Колкото до това един ден ако имам повече пари искам вилата да ми е от типа на глинените къщи в комплекс Омая. Това ми е представата за вила сред зеленината.

http://pluton.superhosting.bg/~omayabgc/page5.html
droper - напреднал
Дърво - може да се купи - да . И пък ако си майстор да си го направиш - хептен е лесно . Само ,че не всички го могат :). Това на снимката е сглобено от сам човек - за първи път занимаващ се с такава дейност - за два дена....+ 1 ден бетона от долу ... Всичко 3... :) . За следващите - 4м - не знам. Като опра до тях - ще кажа за колко ...

Тема "Груба сметка за барака 25-30 М2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: