• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
VLADO66 - майстор
На рехава основа какъвто и грунд да сложиш няма ефект.Малко водичка да влезе и след първата зима е дотам.
complast - специалист
VLADO66 написа:
На рехава основа какъвто и грунд да сложиш няма ефект.Малко водичка да влезе и след първата зима е дотам.
Точно това спориме с чорбаджията.Аз му казвам,че подложния е слаб а той,че не сме спазили технологията.Ще се наложи да изрязваме парчета и да ги караме в лаборатория за анализ.Ще съм благодарен ако някой колега ми даде информация каква марка
да е подложния бетон за последващо полагане на мозайка.
VLADO66 - майстор
Подложния и Б-10 стига.Лабораторията ще свърши работа колкото и вие -стрийте част и накиснете хубаво,ако има глина ще си покаже.Якостта се изпитва със стандартни форми,ядки или безразрушително.
schuldiner - майстор
Туй па сега ново двайсе! Какъв подложен бетон, това мозайка за дворна настилка ли е? Ако е така, здравината на подложката се определя от специалист, според функциите й и според натоварванията. Може да е Б-10, а може повече или по-малко. Свързването на мозайката към подложката е съвсем друго. В общия случай отдолу е циментов разтвор 1:3, пресен-пресен на 24 часа...
Бетонът е основата, която поема товарите, циментовата замазка е нивелация + връзка с основата, мозайката е устойчивата на атм. влияния/износване настилка, която дава и естетическия вид на цялата галимация...

ПП Нямам идея за какво служи бетон-контактът върху мозайката.
complast - специалист
Мозайката е върху стар цимент в двор и ще служи за пакинг на коли.
Според мене цимента/подложката/ е:с ниска марка,измръзнал и с недопустими примеси.
http://www.youtube.com/watch?v=XezgSYf4 ... e=youtu.be
VLADO66 - майстор
Гадна работа-и подложката е напукана и има кал вътре и изобщо нямам думи и решение в случая.
complast - специалист
VLADO66 написа:
Гадна работа-и подложката е напукана и има кал вътре и изобщо нямам думи и решение в случая.
Решението е ,че не може да има претенции.
  • 1
  • 2

Тема "Замазка от цимент и мозайка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: