Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Ами явно сте изградили вече здрава връзка с животинката. :lol:
Сега ако я утепеш ще ти липсва.Пък и може като я няма да завъдиш
плъхове и мишки.Сега нямаш такива гадини - гаранция!
:partyman:
SMITH 357 - специалист
Много си прав, колега. Нямам никакви подобни твари - мишки и плъхове. Нямам и кокошки, така че засега обявявам мораториум на схватката. Да видим.
iivanov - майстор
kuger написа:
Писах за белки и плъхове, ама моя проблем как да реша ?
Днес, след обед се разкуткудякаха кокошките /гледам си бройлери, щастливи/. Бягам навън и -1 петле, всъщност не минус, защото си го взех обратно от лисицата, за късмет още цяло и топло.
Та на въпроса - как да и сваля кожуха :? ? Имам вълчи капан, но ще изловя на комшиите котките :-D
Телени примки на всички вероятни места за минаване.Що кучета съм изловил...Ама в тъмното много,много не се разхождай,да не се хванеш ти. Личен опит :lol: А котките,като се одерат,на зайчета приличат. :ug: :ug:
hidrazin - майстор
Към SMITH 357 - да, навярно е така.Освен това ще те отърве от змии и гущери.
Разбира се за сметка на нощните шумове от тавана.Между другото хич не е просто животинче и за мен
е даже полезна.Пък и е красиво животинче а и ти нямаш кокошарник.
Към iivanov - свърши ли месото по магазините че мина на котки и кучета? :lol:
А и се набутваш с оцет за изкисване.Ако говорим за прилики, нутрията по-мяза одрана и сготвена на заек.
Ама на живо си е голям плъх. :weedman: Но на вкус не е лоша.
:partyman:
SMITH 357 - специалист
Нали новото земетресение ни събуди та да се чуем.
Към hidrazin - много интересно, но животното се прибира на тавана в диапазона 04.00 - 05.30 ч. През останалото време не го чувам. Вероятно излиза вечер, когато е по-шумно.
VLADO66 - майстор
Взeмeтe сe рaзбeрeтe зa грaфикa,всe пaк aко искaтe дa живeeтe зaeдно :)
iivanov - майстор
Като малък имах една кучка,дето събираше помиярите на половината село,като се разгони.Вървиш,вървиш и стъпиш на"мина".И постояно намираха как да се вмъкнат.Та спримките си решавах проблема.Хващах ги,теглех им една лекция за морала и ги пусках.А със"заешкото"си реших проблема с едни майстори,дето ми се мъкнеха дълго след ремонта. :-D
SMITH 357 - специалист
За съжаление се налага да подновим темата. За съжаление, понеже вече животно на тавана няма или поне не идва. Идват обаче плъхове, е един видях, но може да повлече крак. Положението е върло гадно. По няколко пъти на нощ на тавана се трополи, по стената се чува драскане с нокти в посока нагоре, пинчера ръмжи на вълк и други екстри (визирам тежките закани на жената да престане да идва) Като въоръжение срещу напастта отпадат отровата и капаните. Остават само уредите с ултразвук. Та в тая връзка моля да споделите лични впечатление какъв бръмбазлък да си купя, че нещо мненията се разделят от "осанна" до "разпни го". Чувал съм, че са много ефективни, както и че за нищо не стават. Къщата е 60 кв.м., мазе, етаж и необитаем таван.
ПП. И да ви кажа, никаква възможна причина (храна, селскостопанска продукция и др.) няма, ама късмет.
gogata1987 - специалист
Сигурен ли си, че са плъхове, а не съсели. Приличат си. Имам такава напаст на вилата и няма оправия - умни са и не ядат отрова, рядко се хващат в капани, а ултразвука решава частично проблема(демек само в помещението/етажа, където е устройството). А, поне аз, нямам възможност за 3 етажа + подпокривно пространство да си закупя машинки за по близо 100 кинта. :| Хубавото е, че още малко им е активния сезон и после заспиват зимен сън... та поне до напролет ще ти е тихо като спиш.
iivanov - майстор
Има едно лепило за мишки, може и плъх да хване.Само гледай да не се омацаш, че ще има псуване. :-D Чисти се с бензин.

Тема "Проблеми с тавана на вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: