• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 62
Всички въпроси за вилата.
mladkal - майстор
stiv1961 написа:
...... Ше ходя при арабина в агроаптеката за каменна сол, мисля че там съм виждал :?
Света Богородица 81
042602918
Тера техникс или нещо такова беше.... те се занимават с други неща, но и с това...звънни и попитай...
manobg - специалист
hidrazin написа:
Само внимателската с тия циментови чудеса.Миналата седмица слагах кабел на един дувар
правен с подобни циментови блокчета.Дупките за кутиите се ги правих с отвертката и леко
почукване с клещите. :lol:
Имах неблагоразумието да ползвам две такива да стъпя на тях за да не ходя за стълбата.
Повече няма да правя така - добре че се оказах пъргав в краката. :?
Като гледам снимките твоите не са чак толкова зле - изглеждат по-плътни от ония.
:partyman:
Зависи какво производство са. Аз съм взимал едни дето не можех да ги счупя, въпреки че много исках. Бахя малко по-скъпи от чупещите се :) Тези, които се чупят лесно седят някак си рехави. Стените не са им мазни, а се вижда баластата и явно не са вибрирани добре.
stiv1961 - майстор
mladkal написа:
Света Богородица 81
042602918
Тера техникс или нещо такова беше.... те се занимават с други неща, но и с това...звънни и попитай...
Близо ми е, след работа ще скокна до там, тенкю :)
Между другото да попитам трябва ли всичко да е смесено или да слагам на ,,катове"- пласт пясък, пласт стъкло, пласт сол и т.н. :?
mladkal - майстор
Виж, Стояне, този момент съм го пропуснал. Не зная дали е на катове или смесено... Тук съм в крачка уловен. :? :shock:

Утре ще звънна един телефон на човек, който може и да има верният отговор и тогава ще пиша отново.
iva6ki - специалист
Дай малко пояснение :? дали ще е комби /пещ-барбекю/,
предвидил ли си плот, измислил ли си арките т.н.
piron45 - майстор
stiv1961 написа:
mladkal написа:
Света Богородица 81
042602918
Близо ми е, след работа ще скокна до там, тенкю :)
Между другото да попитам трябва ли всичко да е смесено или да слагам на ,,катове"- пласт пясък, пласт стъкло, пласт сол и т.н. :?
Смесвай всички компоненти и тогава запълвай.
stiv1961 - майстор
iva6ki написа:
Дай малко пояснение :? дали ще е комби /пещ-барбекю/,
предвидил ли си плот, измислил ли си арките т.н.
Здравей, очаквах да се включиш :) Комбито го правя по схема пусната от теб в една друга тема/ за което благодаря :) / с малко изменение. Пещта ще е кръгла. В крайна сметка искам да се получи като това от снимката.
Смесвай всички компоненти и тогава запълвай.
piron45, така и аз мисля да направя, благодаря :)

Прикачен файл

shema.jpg
shema.jpg (19.88 KиБ) Видяна 14100 пъти
iva6ki - специалист
[/quote]
Между другото да попитам трябва ли всичко да е смесено или да слагам на ,,катове"- пласт пясък, пласт стъкло, пласт сол и т.н. :?[/quote]

Прави се смесено.А иначе всичко друго е екстра.Можеш да помислиш като вземеш тухлите на по размера да си намериш или направиш шаблон за зидане, голямо улеснение е, и при този вид пещ е малко неудобно барбекюто понеже няма зъб за пепелта отпред. Плот по желание но винаги е удобен ако имаш място за него =D>
stiv1961 - майстор
Дъждът ми обърка плановете, нооо пак си насмогнах :) . Комшиите имаха доста керемиди и ми помогнаха с пълнежа. Натроших ги и почти на 50 см дупката е пълна с керамика. Догоре напълних кухината както ме посъветвахте с пясък, натрошени стъкла, кварцов пясък и сол/около 20 см/ и почти съм готов с кофража. Остана утре/ дано не вали/ да армирам и другата седмица ще леем бетона.
iva6ki, за зъба се сетих и направих кофража така, че отпред оставих отвор за пепелта :)
Ако съм объркал нещо казвайте своевременно, че залея ли бетона после трудно се разваля :-D

Прикачен файл

190520121708.jpg

Прикачен файл

190520121709.jpg
stiv1961 - майстор
Още малко:
П.П.iva6ki, кажи нещо за този шаблон, че не ми е ясно нещо :?

Прикачен файл

190520121710.jpg

Прикачен файл

190520121711.jpg

Прикачен файл

190520121712.jpg

Прикачен файл

190520121713.jpg

Прикачен файл

190520121714.jpg
  • 1
  • 2