Всички въпроси за вилата.
naix - специалист
Ще види зор горкия бош:). Давай на ръка и няма страшно:)
ferrari4456 - специалист
Ще си бъркам на ръка явно с братовчедите...
За външен цимент плоча каква смес да сложа.Горе за пода ,бях слагал 3-1.И накрая не стана бял ,а сив.То тогава беше само с пясък и майстор го прави. :?
Стефко - специалист
Колкото повече цимент сложиш сега, толкова по-добре. За да не съжаляваш после. Това нещо се прави веднъж.
ferrari4456 - специалист
Да де ама в какво съотношение.Имам 5 човала пясък ,10Човала цимент в мазето и една купчина баластра в двора.Как да ги смеся.Миналия път беше 6 лопатки чакъл смесен с пясък и половин тенекия от ония старите където имаше сирене преди и после още 20 лопати...тогава имах бетонобъркачка ,а сега оня на който беше си я взе...
Знаете ли какво съотношение примерно 1-2-3 и такива?Гледах в сайта как се бърка бетон ,а там е дадено на литри... :?
Стефко - специалист
Сместа аз си я правя така. Намирам си поне 5-6 кофи с еднаква вместимост/моите са по 12л/. 4 кофи пясък, 3 кофи филц/размер 25 до 32 мм/, 1 кофа цимент/точно половин малка торба/, и 1 до 1 и половина кофа вода/относително е/. И бетона става много здрав. Според мен.
hidrazin - майстор
Като не щеш в литри ето ти го в килограми за за кубик според БДС:
Изображение

:partyman:
ferrari4456 - специалист
Е аз нищо не разбирам какво значи група едно и тия? :?
hidrazin - майстор
- Група I - бетони, които нямат пряк допир с вода, защитени са от прякото въздействие на атмосферните условия и не са изложени на въздействието на положителни температури над 100 °С (373 К);
- Група II – бетони, които са постоянно под вода или имат пряк допир с вода и не са изложени на прякото въздействие на атмосферните условия или на отрицателни температури;
- Група III – бетони, които са на открито под прякото въздействие на атмосферните условия и не са изложени на въздействието на положителни температури над 100 °С (373 К);
- Група IV - бетони, които имат пряк допир с вода (подложени са на променливо намокряне и изсушаване) и са изложени на прякото въздействие на атмосферните условия.

:partyman:
ferrari4456 - специалист
Бетона е разбъркан и почти застлан.Братовчедите помогнаха доста :) За 25мин го разбъркахме...
Сега за друго да питам с тоя перфоратор мога ли да бъркам гипсова шпакловка.с бащата миналата година бъркахме с една китайска бормашина от 650W теракол и нито се е мъчила ,нито нищо и си работи още.Но за тази ще послушам вас.Ще бъде на малки количества в гумена кофа. :cool: :roll:
Stefan2000 - специалист
Стефко написа:
1 кофа цимент/точно половин малка торба/
По мойте измервания изкарвам 1 малка торба - кофа и половина.
Опитах и да премеря обема на торбата, но нали е зкръглена, сметката пак е приблизителна.
При относително тегло от 2,7 - 3,2 g/cm³ излиза че трябва да е по-малко от 10л. Други данни сочат относително тегло от 1200 до 1600 кг/m³.
Колко литра е обема на торба цимент, в крайна сметка?

Тема "Бъркане на цимент с перфоратор..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: