• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всички въпроси за вилата.
ZMeyGorianin - майстор
Не си играй с арматурно желязо-сложи два "П" образни профила, които да стъпват на зида с височина около 50 см. На тях ляга казана, като така се грее от долу и от страни. За да не загаря можеш да сложиш и една ламарина 1-2 мм. под казана.
stiv1961 - майстор
Ми то горе на схемата е дадено. Значи трябва да се сложи по- дебело желязо/ периодичен профил напр. ф 16-20/ или така наречения роксел и си готов :)

Прикачен файл

c4d2d8ffb9ea.jpg
c4d2d8ffb9ea.jpg (17.27 KиБ) Видяна 19132 пъти
hidrazin - майстор
Не случайно съм показал, че пръчките арматурно желязо се слагат по периферията. Тогава може да се мине и с по-тънко арматурно желязо.
Ако се сложат както stiv1961 е показал с черните линии трябва наистина да са много дебели за да не провиснат след нагряването. Все пак
при такава голяма дължина на пръчките е почти неминуемо ако са по-тънки. Ако се поставят по краищата както съм дал със сините линии,
тази част която се показва и е в контакт с огъня е много по-къса и провисването е незначително. Освен това е добре самите пръчки да имат
направени пети в краищата, които влизат в мазилката.
:partyman:
stiv1961 - майстор
ZMeyGorianin написа:
Не си играй с арматурно желязо-сложи два "П" образни профила, които да стъпват на зида с височина около 50 см. На тях ляга казана, като така се грее от долу и от страни. За да не загаря можеш да сложиш и една ламарина 1-2 мм. под казана.
Мисля, че ламарината е задължителна :)
ZMeyGorianin - майстор
Моя казан го направих да се вади, за това от горе го затворих с черна ламарина 1.5 мм. На нея изрязах отвор с диаметъра на казана, а парчето подложих от долу. До сега загаряне нямам :)
stiv1961 - майстор
Ами той SEV да ти идва направо на гости и да крадне идеята :) . После ще покаже какво е сътворил и ние ще краднем от него :-D . На всичкото отгоре сте и градски :)
ZMeyGorianin - майстор
А бе той казана не е във Варна, ама нищо не пречи да се прескочи-аз и без това съм си там повечято време...
SEV - специалист
Аз си живея във Варна от 1994 година,казана е в бащината ми къща на 50 км. от Варна(гр.Провадия).Като говорех за моята установка,имах предвид,че тази тава с периферията върху която ляга казана е с диаметъра на дъното на казана и лежи на земята,крепейки казана.С една дума тези железа които ги гледах на схемата отпадат(поне така си мисля).С една дума,казана лежи върхо нещо като "пиростия" и от страни има димоотводи(зидани) които отвеждат дима(респективно топлината) до комина.Ей това не ми е много ясно.
SEV - специалист
Айде бе ракиджии :drinkers:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Зидано огнище за казан за ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: