Всички въпроси за вилата.
npnconstruction - специалист
В конкретния случай на открито, определено е по-добре да се направи стандартна армирана замазка. Саморазливната замазка е подходяща, например за изравняване на пода преди поставяне на ламинат, но там говорим за няколко милиметра дебелина, не сантиметри. Каква подова облицовка предвиждате да сложите отгоре, след замазката?
Mega - специалист
При тази цена на саморазливната замазка, дори да може да покрива големи дебелини е икономическа лудост да го правиш. При мен за едно мазе заминаха 160 лв. при това само за заглаждане (без труд). Ако трябва някой да поема 40 мм. не ми се мисли. Както казват колегите по-горе, има си стандартни и изпитани методи. Да не говорим, че има и готови замазки (смеси).
schuldiner - майстор
Нещо не разбирам за какви замазки говорите... защо трябва да е водоравно нивелирана, след като е на открито и каква е целта на армирането, след като е върху бетон?
VLADO66 - майстор
Ми питащия пита за саморазливна замазка,а тя се поставя за нивелиране на подове.Действително замазката се армира при меки (критични) основи -земни,филц,XPS и др.
batence81 - специалист
Май наистина циментова замазка трябва, но нова армировка не е нужна, само хора ходят отгоре й. Подлъгах се, че просто е по - лесно с тия саморазлиявните, вместо да го замазвам с пердашка и маламашка. Иначе не искам да го нивелирам на 0, просто в сегашно положение има неравности и се събира вода в локви.
npnconstruction - специалист
Ако отгоре няма да има облицовка и ще има някакъв човекопоток, то по-добре е да се армира, за да се избегнат пукнатини след време, а и така става по-здрава като цяло. Да не забравяме, че е важно и качеството на цимента, който ще се ползва. Ако цената е определяща в случая тогава може и без армираща мрежа.
професионал - специалист
schuldiner написа:
Нещо не разбирам за какви замазки говорите... защо трябва да е водоравно нивелирана, след като е на открито и каква е целта на армирането, след като е върху бетон?
На първия въпрос вече отговориха, а за втория ще кажа, че армировката ще предпази обикновенната (класическа) замазка от напукване, а оттам и компроментирането на евентуално финишно покритие. Предпоставки за напукването на замазката са кофти цимент, кофти пясък, кофти майстор и тн., а цената на заварена мрежа от f/4мм. с квадрати 20/20 е около 15-20лв. за 8м2, тоест цената тук не би трябвало да е фактор, а ползата е голяма.
schuldiner - майстор
Много лесно звучи - циментът кофти, пясъкът глинест, майсторът мургав... накрая мрежата ще спасява. За пореден път казвам, че не ми е работа да се обаждам за "мокрите процеси", ама мрежата за 20 кинта и допълнителният материал (към 200 л за тези 8 квадрата - те пък откъде се взеха?) са точно разликата до сносен майстор с качествени материали. Значи, не твърдя че е грешно, а че е излишно, щото парите отиват на неправилното място.

ПП Още не съм виждал да се армира мозайка, ама знае ли човек... и това може да се претупа.
А външно не се прави водоравно, за да се оттича водата - това за колегата батенце.
batence81 - специалист
отгоре плочки някакви
jekasus - майстор
Замазка и само замазка. С наклон да се оттича водата от сградата(ако има такава). Ако няма топло или хидро изолация между замазката и плочата мрежа не е нужна.
Под тоя бетон има ли нещо?

Тема "Саморазливни подове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: