• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
професионал - специалист
Аз вар не бих сложил. :?
ebahti - майстор
професионал написа:
Аз вар не бих сложил. :?
И аз,бих заложил на винкел....
hidrazin - майстор
Аз пък залагам на калъп с вибромаса. Няма значение какво иска и си мисли колоса. А и аз искам да карам изтребител ама много ми се драйва. :lol:
За да го издърпа добре наистина му трябва вар в микса. И след 5--6 години ще е като зъбите на Баба Яга, ако не го импрегнира всяка година.
:partyman:
schuldiner - майстор
Абе то и аз на външна не слагам вар, ама не значи, че е правилно. Пробвали са хората: цимент-пясък не става за теглене, а отливка мозайка на място с този наклон... според мен много кусури ще има. В крайна сметка нали корнизите последните стотина години така се правят? Те по-малко ли са изложени на атмосферни влияния, примерно подпрозоречните? Да не им е по-проста формата, или пък са на вибромаса правени...
Лепенето си е лепене, а тегленето... ако някой има друга идея, колегата да си избере.
И не е задължително да се скапе след някоя и друга година шапката, само щото е с вар. То може да се озъби и чест бетон, в цех правен - я виж общинските плочници. Ако ще си ги отлива сам, има шанс да станат и летите добри, ама не ще.
hidrazin - майстор
schuldiner написа:
То може да се озъби и чест бетон, в цех правен - я виж общинските плочници.
Съгласен. Там цимента е 1 към безкрайност. :)
kolos - напреднал
hidrazin написа:
Аз пък залагам на калъп с вибромаса. Няма значение какво иска и си мисли колоса. А и аз искам да карам изтребител ама много ми се драйва. :lol:
За да го издърпа добре наистина му трябва вар в микса. И след 5--6 години ще е като зъбите на Баба Яга, ако не го импрегнира всяка година.
Калъп та калъп.
Не желая да го правя с калъп. Да се чудя после как и с какво да пълня фуги и в крайна сметка да стане надена работа.
Освен това съм сложил вече коловете, на които ще бъде хваната оградата и няма кой да си играе да зарязва калъпи или каквото и да е друго свързано с тях.
Моята цел е шапката да бъде монолитна.
А дали ще се "озъби" след няколко години - всичко зависи от направията. Човек като се старае и като прави нещо с мерак, няма да има проблеми. Старата шапка беше на 50 години, не беше правена с прословутия калъп и си беше в много добро състояние.
ZMeyGorianin - майстор
Моята я изляха от мозайка, но наклона е по-малък.
kolos - напреднал
Аз снимката с готовата шапка я сложих, за да дам някакъв пример какво искам да постигна.
Иначе и аз мисля да направя моята шапка с минимален наклон - колкото да не задържа вода.
ebahti - майстор
Направи си едностранен наклон,къде къде по лесно е...
  • 1
  • 2

Тема "Идеи и съвети за отливане на бетонна двускатна шапка - дувар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: