професионал написа:Аз вар не бих сложил.И аз,бих заложил на винкел....
- 1
- 2
Всички въпроси за вилата.
професионал
- специалист
20 мнения в "Идеи и съвети за отливане на бетонна двускатна шапка - дувар"
hidrazin
- майстор
Аз пък залагам на калъп с вибромаса. Няма значение какво иска и си мисли колоса. А и аз искам да карам изтребител ама много ми се драйва.
За да го издърпа добре наистина му трябва вар в микса. И след 5--6 години ще е като зъбите на Баба Яга, ако не го импрегнира всяка година.

За да го издърпа добре наистина му трябва вар в микса. И след 5--6 години ще е като зъбите на Баба Яга, ако не го импрегнира всяка година.

schuldiner
- майстор
Абе то и аз на външна не слагам вар, ама не значи, че е правилно. Пробвали са хората: цимент-пясък не става за теглене, а отливка мозайка на място с този наклон... според мен много кусури ще има. В крайна сметка нали корнизите последните стотина години така се правят? Те по-малко ли са изложени на атмосферни влияния, примерно подпрозоречните? Да не им е по-проста формата, или пък са на вибромаса правени...
Лепенето си е лепене, а тегленето... ако някой има друга идея, колегата да си избере.
И не е задължително да се скапе след някоя и друга година шапката, само щото е с вар. То може да се озъби и чест бетон, в цех правен - я виж общинските плочници. Ако ще си ги отлива сам, има шанс да станат и летите добри, ама не ще.
Лепенето си е лепене, а тегленето... ако някой има друга идея, колегата да си избере.
И не е задължително да се скапе след някоя и друга година шапката, само щото е с вар. То може да се озъби и чест бетон, в цех правен - я виж общинските плочници. Ако ще си ги отлива сам, има шанс да станат и летите добри, ама не ще.
VLADO66
- майстор
Отгоре се маже с това http://www.zzshop.bg/index.php?l=product_detail&p=1033 и няма грижи 

kolos
- напреднал
hidrazin написа:Аз пък залагам на калъп с вибромаса. Няма значение какво иска и си мисли колоса. А и аз искам да карам изтребител ама много ми се драйва.Калъп та калъп.![]()
Не желая да го правя с калъп. Да се чудя после как и с какво да пълня фуги и в крайна сметка да стане надена работа.
Освен това съм сложил вече коловете, на които ще бъде хваната оградата и няма кой да си играе да зарязва калъпи или каквото и да е друго свързано с тях.
Моята цел е шапката да бъде монолитна.
А дали ще се "озъби" след няколко години - всичко зависи от направията. Човек като се старае и като прави нещо с мерак, няма да има проблеми. Старата шапка беше на 50 години, не беше правена с прословутия калъп и си беше в много добро състояние.
ZMeyGorianin
- майстор
Моята я изляха от мозайка, но наклона е по-малък.
- 1
- 2
Тема "Идеи и съвети за отливане на бетонна двускатна шапка - дувар" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература