Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Ами то през 5 сантиметра дупка всичко минава освен чепките на гроздето. Пък те лесно се отделят и с това:

Изображение

:partyman:
iivanov - майстор
А клапата от какво ще е?И имаш ли тенекеджийски умения?Да не си окепазиш казаня... :datz: :datz: :datz:
stiv1961 - майстор
Потърси в тази фирма:
http://www.master-sp.com/page/bg/home_page_MSP.html
Гледам имат ламарина на рулони, имат бази в Бургас и Търново, а фирмата е Пловдивска. Ако има отзивчиви колеги от тези градове могат да те уредят :) Успех!
sto64 - специалист
В продавалника един от Провадия предлага 400х410 ,1.2 мм .
Иска ѝ 45 лв. Има и други обяви.
SEV - специалист
iivanov написа:
А клапата от какво ще е?И имаш ли тенекеджийски умения?Да не си окепазиш казаня... :datz: :datz: :datz:
Клапата идея нямам как ще е.По селските казани мисля че е изпълнено с някаква месингова "шашма" :) .Трябва да погледна.
sto64 написа:
В продавалника един от Провадия предлага 400х410 ,1.2 мм .
Иска ѝ 45 лв. Има и други обяви.
Мисля че ще е малко това парче,този пресечен конус който мисля да направя е в тясната страна ф150 в широката примерно около ф 180мм.А другите не им се реже от листите,а те са големи.
jekasus - майстор
SEV Утре ще снимам моя клапа на казана по-обстойно, че сега е тъмно :-D и вечерта ще кача снимките.
П.П. - докато си изпуших една милиона част от почивката на Бахамите :-D направих една снимка -
Сега видях, че не съм почистил извън казана след последно варене-напиване :? :lol:

Прикачен файл

DSC_0805.jpg
dadko - майстор
А защо не потърсиш парче медна тръба, вместо да правиш конус от ламарина? Има стандартен размер с диаметър 108мм. Най-вероятно ще трябва да купиш поне 1m. Е,тръбата не е като конус, но не виждам защо трябва да е задължително конус.
stiv1961 - майстор
Дадко, знаеш ли колко струва метър от такава тръба, ето ти един пример
Медна тръба ф 64*2 - 4 м- 97.02 лв./ л.м. :-D
dadko - майстор
Не очаквам да е евтина. Но пък може да се съгласят да му отрежат половин метър, да речем. Да не би парчето ламарина, от което ще се прави конус ще излезе много евтино? Бакъра си е скъп. Това е.
alsted - майстор
Защо да не е от неръж?
Котел?

Тема "От къде медна ламарина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: