• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
За да си направиш калъп първо трябва да си изработиш една плочка, която да ползваш като еталон за направата на няколко калъпа.
Ама не от бетон. Калъпите може да направиш от епоксидна смола и стъклотъкан. Еталона всеки път почистваш старателно и покриваш с отделител.
:partyman:
niki_91s - напреднал
hidrazin написа:
За да си направиш калъп първо трябва да си изработиш една плочка, която да ползваш като еталон за направата на няколко калъпа.
Ама не от бетон. Калъпите може да направиш от епоксидна смола и стъклотъкан. Еталона всеки път почистваш старателно и покриваш с отделител.
:partyman:
Добра идея е мерси,ще пробвам като се постопли малко.
ebahti - майстор
VytaFlex Серия на базата на «V-Полимер» технология е полиуретанов течен каучук за отливане.
Високо еластичен, устойчив на физическо въздействие каучук за направа на форми и със свойства на гума при отливките. Много нисък вискозитет! Идеален за оцветени и неоцветени бетонови отливки, при които се получава много добра повърхност и реален цвят. Оцветява се със So-Strong! Също така се използва за направарта на спец. ефекти, детски играчки, прототипи и др..
Съотношението на компонентите в сместа 1A : 1B на обем или тегло. Обозначената цена е винаги за двата компонента ---- цената е от 28до 45 лв за кг . Честито !
niki_91s - напреднал
ebahti написа:
VytaFlex Серия на базата на «V-Полимер» технология е полиуретанов течен каучук за отливане.
Високо еластичен, устойчив на физическо въздействие каучук за направа на форми и със свойства на гума при отливките. Много нисък вискозитет! Идеален за оцветени и неоцветени бетонови отливки, при които се получава много добра повърхност и реален цвят. Оцветява се със So-Strong! Също така се използва за направарта на спец. ефекти, детски играчки, прототипи и др..
Съотношението на компонентите в сместа 1A : 1B на обем или тегло. Обозначената цена е винаги за двата компонента ---- цената е от 28до 45 лв за кг . Честито !
То това ясно но немога да го отркрия по магазините,на мен това ми е проблем липсата кадето и да питам секи ми казва незнам нямаме такива работи търси на друго място
ebahti - майстор
Една Видинска фирма го внасяше преди 4 год. ама май съм им загубил координатите,ако ги намеря ще пиша. Ама може и да не го внасят вече щото тогава споменаха че нямат голям пазар поради цената.
vankovarnata - специалист
Отиваш при един фрезис и дялаш една матрица, като сам си приготвяш желязото. После на шприц кеф ти 10бр. кеф ти 1000бр. Работят се от полиетилен висока плътност.
shotik - майстор
За такива самоделковци,които имат време и желание да си направят сами оригинални тротоарни плочи ,които няма в други дворове,нека разгледат този материал:

http://samodelka.net/blog/samelki_dacha/906.html
  • 1
  • 2

Тема "Калъп за тротоарна плочка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: