Може да сложиш GSM дайлер с управляеми изходи за резервен вариант (120лв.). Ако не ходиш, ще може дистанционно да пускаш помпата, когато поискаш.
hidrazin написа:На линка съм дал примерен таймер. С такъв не съм работил. До сега съм сложил доста бройки от този модел:Мисля че от това ще му стане по ясно. viewtopic.php?f=29&t=38291&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B5%D1%80
И аз имам един такъв. Вече няколко години не съм му сменял батерията и дори не помня с каква е. На този от снимката батерията захранва само електронния часовник но не и релето и светодиода. Ако няма ток просто нищо не се случва. Като дойде тока всичко си продължава по програмата без да се губят настройки и да се налага сверяване на времето. Такива съм сложил на няколко басейна за управление на помпата за филтъра. Поне на единия басейн който редовно наблюдавам си бачка безпроблемно вече три сезона.
Ако попаднете на такъв може да го купите без да се замисляте. Формата му е малко специфична и заоблена. лесно се разпознава. Ей тук сме обсъждали подобни таймери, свързването им и преправяне.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =11&t=7657