Всички въпроси за вилата.
batkotony - специалист
VLADO66 написа:
batkotony написа:
VLADO66 написа:
Измива се изроненото и се шпаклова/изравнява с флексово лепило.След една седмица минаваш две ръце с дългокосместо мече...
А дали има смисъл и въобще допустимо ли е да се мине с боя за пътна маркировка? :?
В боята за пътна маркировка/поне преди време/ има оловни съединения.Има други бои за басейни на тази фирма от линка обаче не знам дали са износоустойчиви и май цифрата е дебела.
Ако може човек да ги разбере...Ето тука: http://www.lackprom.com/produkti/detail ... укова.html
го дават една и съща боя със и без олово...щяло да пише изрично ако е с олово на етикета на кутията,иначе я дават с еднакъв номер...Но ако се окаже все пак,че боята е без олово,удачна ли е употребата й върху бетон за спиране на рушенето му?
VLADO66 - майстор
Сигурно може знам ли :? Ама като се мине с лопатата за сняг дали няма да се наруши филма. :?
batkotony - специалист
Е уж била здрава,някакви милиони минавания разтягат в описанието издържала,пък и нали като се положи на асфалта зимата камионите от снегопочистващите фирми с плуговете дръгнат,пък тя си остава...А ако става се получава нещо от рода на 2лв на квадрат,и като прибавим елементарното нанасяне излиза,че е доста примамлив вариант...
ПП.Че и различни цветове има,сивото не е за пренебрегване... :)
alsted - майстор
Да споделя. И моя бетон се изрони за две-три години. Сол изобщо не е хвърляно. Замазка (като шпакловка), с не помня какво флексово лепило, бях правил предварително за здравина и гладкост. Започвам да си мисля, да няма някаква партида менте цимент в мрежата :? След няколко месеца, може би година, заливах към 5м² от същия бетон-възел, но няма никакъв проблем. Мисля да сложа мрежа за измазване и да потърся някакво студоустойчиво лепило. Ще се мисли и за някаква импрегнация.
batkotony - специалист
alsted написа:
Започвам да си мисля, да няма някаква партида менте цимент в мрежата :?
Напълно съм съгласен с тази версия.Имам настилка,която е правена доста по-рано от съседната(вече напукана и поразрушена) и не е мръднала...
gogata1987 - специалист
Съжалявам, ако отклонявам темата в друга посока, но ме чака изливане на бетонен капак на изгребна яма. Кажете с какво да го запазя от атмосферните влияния? Майсторите ме убеждават, че ако го шпакловат с някакво циментово лепило щяло да е достатъчно, но все пак? :? Благодаря!
VLADO66 - майстор
gogata1987 написа:
Съжалявам, ако отклонявам темата в друга посока, но ме чака изливане на бетонен капак на изгребна яма. Кажете с какво да го запазя от атмосферните влияния? Майсторите ме убеждават, че ако го шпакловат с някакво циментово лепило щяло да е достатъчно, но все пак? :? Благодаря!
viewtopic.php?t=27607
VLADO66 - майстор
gogata1987 написа:
Благодаря ти!
За предпочитане е да се сложи като добавка към водата на бетона.Само че ако си прочел темата ще забележиш че водното стъкло ускорява свързването и майсторите трябва да са ти много чевръсти.Не пречи и на 28-мия ден да го запечаташ пак с водно стъкло.
gogata1987 - специалист
VLADO66 написа:
gogata1987 написа:
Благодаря ти!
За предпочитане е да се сложи като добавка към водата на бетона.Само че ако си прочел темата ще забележиш че водното стъкло ускорява свързването и майсторите трябва да са ти много чевръсти.Не пречи и на 28-мия ден да го запечаташ пак с водно стъкло.
Прочетох, да. Ще им кажа да го сложат като добавка. Но може наистина да се презастраховам и да го намажа на 28-мия ден отново, няма да е излишно. :wink:

Тема "Въпрос за бетона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: