Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Ами то отива около 3 лева на квадрат. :)
:partyman:
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
Воалитите се използват за друга цел.Мембраната която ти предложих е по-здрава на опън и скъсване въобще е по-добра,но ти се съобрази с бюджета си.
Мембраната е също е от друг тип покриви :-D Прекалено е хлъзгава за турски керемиди, така че трябва се избере нещо подходящо за керемидите, щото и аз не искам да ги сменям :-D
VLADO66 - майстор
В една друга тема бях писал че силен вятър ми беше разбутал капаците на оградата и вместо да ги подмазвам отдолу ги минах почти навсякъде лекинко с пяна отдолу и не са мръднали.Та в случая при най долния ред турски керемиди мембраната се кове шахматно през 20см с пирони за битумни керемиди и реда може да се запени с пяна за ТИ/да не надигне/.
vladyyan - помощник
Знаех си, че трябва да се поразгори някаква дискусия. То ако ще трябва и да подлепям долния ред керемиди, този покрив ще ми излезе златен. Да не говориме, че после изобщо трудно ще се говори за частични препокривания. А майсторът като му дам идеята за лепене с пяна, най-вероятно ще си дигне шапката. Освен това пяната най-вероятно ще прегори като се напече.
VLADO66 - майстор
Пяната прегаря от ултравиолетовите лъчи.Подлепих около 80 капака с 2 флакона за един час.
nikolson - майстор
vladyyan написа:
Знаех си, че трябва да се поразгори някаква дискусия. .
А керемиди (допълнителни) имаш ли?
vladyyan - помощник
Без да съм много сигурен, но средно по 20 керемиди долен ред на кв.м, при този темп на работа за нареждане на долния ред на 130 кв.м ще трябват около 6 дни и половина (65 часа при 10 часа работа на ден). Отделно ще ми трябват и около 30 шпрея пяна. Определено ще вляза в историческите сводки на селото :).

Керемиди ми казаха, че не е проблем да се намерят из селото. Около 10 стотинки парчето. Трябвало около 500.
VLADO66 - майстор
Може би не съм бил ясен-запенва се първия ред откъм стрехата.
vladyyan - помощник
Аааа, сега разбрах :lol: . Щото другото ми се видя дива работа. Това е решение също. Нямаше да се кося толкова за тази проклета мушама и просто щях да си отида с майстора на място да избираме, но никак не съм убеден, че в Сливен имам същия избор като в София. Просто не е толкова богат асортиментът и като нищо няма да продават Универсала на Брамак, защото се скъпичка мушама.
Caxo - специалист
Извинявам се, че се намесвам , но ми предстои едно пренареждане и на мене, та тая мушама може ли да се сложи върху летвите и отгоре директно да се нареждат керемидите(турски) или задължително трябва дъсчена обшивка, мушама, летви и керемиди? Знам, че така е по-добре ама...

Тема "Ремонт на покрив на стара къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: