Всички въпроси за вилата.
juvesan - специалист
че май зидарията не е чисто каменна а е камъни с пръст
Точно така, не е истински "сух" дувар, такава е външната ограда - само камък, обаче ми разказваха ( вицове? ) че за да стане по висока само с камък било трудна работа. Тези са с кал и все пак ...
относно отлепените камъни - на снимката . която е рязана и намаляна за да стане "форумна" снимка е хваната част от опряна до плевнята ограда, която е правена по системата "фантазията на майстора" т.е без никакъв майсторлък... лепени камъни с кал... добре , че е дебела, та не пада засега, но същинската ми се струва в добро общо състояние ( доколкото мога да преценя) ...
hidrazin - майстор
Оградата ми с единия комшия е правена така - камък и малко кал. Да ама е само около 80см висока и към 60см широка. Отгоре има циментов "капак/покрив" и нагоре е метални колове с оградна мрежа. Мислех да взема да я измажа ама се отказах. Така по си ми харесва.
:partyman:
Caxo - специалист
Добре де хем искаш да го правиш ама хем те е страх да се качиш на покрива, а варианта за поправка само на течовете пак не ти допада...То и стари билборди да вземеш (10лв малкия) пак трябва да се качиш на покрива и да постелиш...Като не се наемаш викай майстори или си вземи хеликоптер, пък най-добре майстори с хеликоптер :lol:
ianis-build - напреднал
Старите билборди наистина са много добър вариант. В много села където сме работили съм виждал, че ги използват и нямат никакъв проблем. Ако можеш да се сдобиеш от някъде с такива, действай. :partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
Една идея и от мен:
Махаш всичко до кирпича, включително, и удряш един бетон пояс върху зида.
3-4 години ще изтрае, докато решиш да правиш покрив. Пък и после по-лесно ще ти бъде за покрива.
Тани - модератор
juvesan написа:
относно покриване на зидовете... мислих и за това , имам към 25 - 30 квадрата керемиди тип "марсилски" :cool: обаче... тази плевня няма никакво отводняване , нито пък плоча за под..и е леко на наклон... ако се напълни вътре с хубаво количество вода, май ще извадя око, вместо да изпиша вежди ... а бе без пари е трудна работа :axe:
juvesan - специалист
Добре де хем искаш да го правиш ама хем те е страх да се качиш на покрива, а варианта за поправка само на течовете пак не ти допада..
Добре де, помайтапи се с мен :lol: Само че виждаш за каква постройка става дума - пълна магия... Не ме е страх от покриви - ходя и по тях, и точно под тях и къде ли не още - професия, но ходя най вече по промишлени такива, не на турски керемиди... там не съм стъпвал... и си е за страх, че съм 100 килограма... То , като е да се вика майстор всички знаем за какво иде реч, ама аз реших, че във форум за направи си сам някой може да ми даде идея точно направи си сам... ето това за билборда ми се видя изключително интересно :drinkers: Надявам се да чуя всякакви "чалъми" по въпроса - това е нещо, което не можеш да го прочетеш. А относно поправката на течовете - то май няма сухо място , какви течове... :lol: Може би пак трябва да поясня за какво е всичкото това увъртане: страхувам се, че покрива няма да изкара още един сняг, за грандиозен ремонт не съм готов и разпитвам за "измислици-премислици" с които да спечеля време до основния ремонт... :partyman:
hidrazin - майстор
Понякога идва момент когато ножа опира до кокъла и няма нито чалъми, нито "направи си сам". Освен това каквото и да направиш "временно" ще са излишни пари и време.
Трябва като при хирурзите - реже се до здраво. Който няма пари за хирург отива при доктор Каратопраков.
:partyman:
Caxo - специалист
За да ти излезе евтино, вземаш керемиди втора употреба по 10ст. , колкото можеш да натовариш, отиваш и почваш да пренареждаш като тук-таме укрепваш и конструкцията. Правиш "дупка от единия край и започваш да прехвърляш здравите, а др да ги хвърляш (може да си пуснеш и едно сиртаки :lol: ) Аз понеже не съм 100 килограма не ми е проблем нито да си ходя по покривите, нито да се провирам м/у ребрата и да си работя стъпил на "земята" (там от където снимаш) Така няма никаква опасност...При тебе варианта е само ръчичките да ми промушваш и така да ги нареждаш... :)

П.П. Аз ей така от много приказки, че покрива бил опасен 20 години го чакам да се събори. До преди месец, когато рухна и пак единия скат стои :lol: Вместо тогава да се подменят 2-3 греди, сега ще се прави целия на ново...
juvesan - специалист
ако щете вярвайте, обаче като си "поговорихме" така за това онова и някак ми дойде желание за изява ... появи се лъч надеждА , че ще го издокарам някак този проблем. Решил съм да направя някаква мутация на ремонт - ще сваля няколко квадрата керемиди от покрива , като си приготвя един билборд :rock: и после , ще направя оценка на база извадка какво е дереджето на целия покрив и ще действам според обстоятелствата... ако някой има виждане и потенциален проблем - да казва.. :partyman:

Тема "Ремонт на покрив на "парче" или консервиране на "дувар" ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: