Всички въпроси за вилата.
Gabito_7 - напреднал
Ееееее не така де, аз парите не ги бера по дърветата :lol: Всъщност ако имах възможност да си меня мнението през ден и респективно настилките най- вероятно нямаше да съм в този форум. Освен това те отговарят на изискванията ми, аз не знам как да отговоря на техните :? Все се надявам обаче, че с ваша помощ ще успея :roll:
kalin72 - майстор
Именно де, щото те, плочите, не са за това, което ти искаш да направиш :)
А и за кухня и коридор няма да ти идат много пари да смениш настилката, мисля си....
Като ги сложиш една до друга тези плочи, колко фуга остава между тях? Не мисля, че със силикон ще направиш добро уплътняване на настилка, по която ще има ежедневно натоварване...
Gabito_7 - напреднал
Изображение
Ето така трябва да се получи фугата при поставяне на платната едно до друго. Не съм добър "рисувач", но мисля, че е ясно. Разбира се наклона на страниците в мащаб не е толкова голям (с просто око се забелязва трудно), но все пак го има.
Какъв друг уплътнител предлагате, който да бъде по- подходящ за целта ?
VLADO66 - майстор
Ако смяташ че пода ти е идеално гладък и равен можеш да ги лепиш с http://www.tashev-galving.com/006+PRK+4 ... оропреново Така както е показано на скицата и при добро подравняване на плочите не би трябвало да има съществена фуга/по-голяма от такава на паркет/
Gabito_7 - напреднал
Би трябвало да е идеално равен и гладък, тъй като е със саморазливна замаска :?
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Лепило за паркет :wink:
Не всяка саморазливка за това :?
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Chefo77 написа:
Лепило за паркет :wink:
Не всяка саморазливка за това :?
Така е, но двойния под по спомен е кораво ПДЧ и няма много много движение. Давам идея просто.
Аз в конкретната ситуация бих изпраскал едно ОСБ 9 мм с лепене и коване и след това платната, но това съм аз :)
Gabito_7 - напреднал
Не е лошо като идея това с ОСБ-то, но при нас вече всеки милиметър е важен, защото наистина много вдигнахме нивата. Първо ни направиха замаска, която се оказа, че не само, че не е равна, но е и с денивелация от 5 см :shock: Разбира се се направи нова замаска, след това саморазливната, а сега и платната 4 см. Ами много е...
А лепилото за паркет имате предвид за уплътняваща фуга или за залепване към замаската ?
kalin72 - майстор
Габи, лошото е, че не сте се поинтересували навреме кое как да стане.
Ако държиш да не се вдига нивото, лепи плочите направо върху замазката, но ефекта ще е като да имаш теракот...

Тема "Как да захвана платна за двоен под без конструкция ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: