• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Така е. Друго е обаче около Кнежа. Знам от собствен опит. :lol:
:partyman:
iivanov - майстор
hidrazin написа:
iivanov написа:
Относително е.Виждал съм метрова шахта, пълна със слама...и изгърмял водомер.Ама тогава студовете се задържаха към 20 дена и за капак падна до -25º.
Това няма как да му повярвам.
Вярваш, не вярваш, т'ва е.Местното ВиК тогава в чудо се видя.Само в село бяха изгърмяли десетина, ако не и повече водомера.Моят също, а е в маза, която замръзва само при забравена отворена врата. :-D Тогава оцеля само бидоня със зелето ...и ракията. :partyman:
ivanovbg - майстор
Като сте слагали суха слама... Аз затова я мокря. Много по лош изолатор е, но пък след 1-2 месеца като почне да гние си е като парно. Понеже отдолу нямам дъно ,а си е направо земята, в нея се набъкват и разни там червеи и гадинки.
ZMeyGorianin - майстор
...и къртици :x В края на лятото изкарах две колички пръст от шахтата. И това за втори път! Чудя се дали да си играя повече или да я оставя за изолация :lol:
Krelion - специалист
Един познат казва,че най-добрата изолация за водомерна шахта е орехова шума и стара ватенка :)
Тани - модератор
Върху шумата , която е в кеневирев чувал ( така мазват на чувалите от брашно или захар по нашия край) , хвърлям найлони от онези на балончетата и изрезки от подложка за ламинат. Като ми попаднат, все в шахтата ги хвърлям. Там си стоят целогодишно. Махам само листата, че гният, а и не е удобно да ги подмятам, като гледам данните. Последния път като хвърлих найлоните на балончета от фрезерите, установих, че почти не е останало място за шума и се чудя дали въобще да слагам тази зима!
Krass - майстор
Изсипваш един чувал с перлит, а напролет го прибираш с прахосмукачката :-D
Тани - модератор
Е , то ако ще е перлит, по-добре да са стиропорени гранули(топчета) :lol: Ако отвори шахтата докато духа вятър, може и сами да излетят.
Krass - майстор
Ще стане "Момче и вятър"-българска народна приказка :lol:
nikolson - майстор
А как отчитате водомера през зимата? И според мен 80 см шахта си е достатъчно дълбока. Просто не трябва да влиза много студен въздух. Все пак, говоря за Южна България.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Зазимяване водомерна шахта - спор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: