Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
ferrari4456 написа:
Зависи вече и какво ще се трупа отгоре.На мойте са две колони и пана между тях, което не е много като тегло за да поддаде, друго си е вече плътна ограда.
Какви са тези пана?
:partyman:
ferrari4456 - специалист
Нещо такова, но между тях колона:
http://www.bulmarket.com/images_p/image ... C00695.jpg
Аз си ги правих и всяко тежи около 40 килограма.Нарязаха ми железата и само ги заварих, не мисля, че са толкова тежки за да поддадът основите...
Весели празници! :partyman:

ПП http://railing-inox.com/wp-content/uplo ... C07126.jpg
Всъщност моята е такава и проблеми съм нямал. :)
bisermonov - специалист
Полезно имфо от този линк за оградите но наистина ли трябва 80см. дълбочина един строителен предприемач ми беше казал че на всеки метър над земята трябва да има минимум 20см. в земята като потчерта че ако е песъчлива почвата трябва повече но не уточни колко, определено колкото повече толкова по-добре като дълбочина то въпроса е и спорен варианти много но ми се струва доста 80см.
VLADO66 - майстор
viewtopic.php?f=47&t=44103&p=536529
hidrazin - майстор
Наистина. За ограда с височина 80 см основата е не по-малко от 80 см. По принцип се препоръчва дълбочина 1,2 метра. Всичко това разбира се е малко относително. Може и да са по-дълбоки, може и по-плитки, но във всички случаи по-дълбоки от границата на замръзване.
Всички си мислят само за натиска който оградата оказва на почвата. Това е погрешно. Много по-голям проблем е замръзването. Ако основата е плитка и почвата под нея замръзне, започва да надига оградата и да я пука. Тук се крие ключът за бараката. :-D
Погледни и последното мнение от линка на VLADO66.
bisermonov - специалист
Не съм се замислял то дори и през ум не ми минава че точно това замръзване на почвата е толко фатално за оградите, убеден съм че има предпоставки който трябва да се вземат на предвид почва наклони на терена подпочвени води и знам ли какво друго и ако искаш да ти е здрава оградата взимаш ги под внимание и копаш.
VLADO66 - майстор
Копаеш само за колоните дупки поне 60/60 на 80 дълбочина максимум през 3 метра Ей ти армировката за единичния фундамент под колоните http://constructiondetails.bg.cype.com/CSZ001.html Копаеш между колоните колкото да изравниш и махнеш пръстта и свързваш колоните с рандбалки-това са един вид трегери с арматура 4 пръта ф 12 с бигли през 20 см.По този начин ще премостиш натоварването на колоните и няма да копаеш и наливаш нацяло.
hidrazin - майстор
Така е. Много хора първо правят нещо и после почва едно вайкане - "Що така бе Миме?" :-D Ама ние у нас сме свикнали всичко да го правим по трудния начин и да преоткриваме топлата вода.
Комшията срещу моята къща беше шеф в Стройрайона и оградата му вече няколко пъти се пука. Ама я направиха плитка. Моята обаче няма никакъв шанс да се напука. При толкова бетон... Копах на едно място от вътрешната страна за шахтчика дълбока 80 см и не стигнах края на основата. А тази новата, бяла ограда отсреща се напука.
Изображение
Това с рандлбалките също става. Само дето не печелиш кой-знае какво. Импровизираните трегери трябва да се отлеят от качествен бетон, а когато правиш цяла основа използваш бутобетон - основно камъни и бетон само за свързването им. Аз лично предпочитам втория начин. За дадения случай с паната това с рандбалките ми се струва по-подходящо.
P.S. Малко оффтоп. Тези дъртите сливи съм ги извадил и вече има млади дръвчета. :-D
Krass - майстор
Дълбоките основи спират гадните къртици. При мен обикалят покрай оградата и само от време на време някоя успява да влезе мама и гад мръсна.
hidrazin - майстор
Krass написа:
Дълбоките основи спират гадните къртици. При мен обикалят покрай оградата и само от време на време някоя успява да влезе мама и гад мръсна.
Ако ти е свършил тротила, пиши на лични да те заредя. Само гледай как го залягаш за да не ги мята към нас.

Тема "КОЛКО ДЪЛБОКИ ДА СА ОСНОВИТЕ ЗА ОГРАДА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: