Всички въпроси за вилата.
man_un - напреднал
VLADO66 написа:
Напълно е възможно отдолу да има подпочвена вода.Не излиза ли през цепнатината :? Иначе продават лепило,но не знам дали може да оправи такова поражение http://www.pool-expert.eu/?mod=catalog& ... за%20фолио А това че си възвръща формата може да означава че фолиото вече се е одървило и изгоряло от слънцето.Като казвам фолио има такива по 1.5мм. и повече прилича на пластмаса.
Вода не излиза. Говорих с хора от Нола 7, те казаха че с такива басейни не могат да помогнат и човека обеща да проучи към коя фирма да се свържа. Като му обясних, че стъпвам той каза, че не би трябвало да е фолио ама :?. Явно ще трябва да го види някой, но още се търси такъв човек. Досега не съм попаднал на някой.
hidrazin - майстор
Като го гледам как се напукало хич не ми прилича на фолио. Фолиото е много тънко. Представи си мушама за маса или винил за билборд. Толкова е тънко.
Ако е стъклопласт ще може евентуално да се ремонтира със смола и стъклена тъкан. Ако е обаче акрилен не знам дали ще е възможен ремонта.
:partyman:
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
Като го гледам как се напукало хич не ми прилича на фолио. Фолиото е много тънко. Представи си мушама за маса или винил за билборд. Толкова е тънко.
Ако е стъклопласт ще може евентуално да се ремонтира със смола и стъклена тъкан. Ако е обаче акрилен не знам дали ще е възможен ремонта.
Абе не е точно като мушама-1.5мм. дебелина не е малко :wink: http://www.imextra.eu/Folio_basein.htm
man_un - напреднал
hidrazin написа:
:partyman: Ще трябва да се търси, човек ама засега не съм намерил. Звънях на един иска ми само за работа 1000 лева и е убеден, че това е фолио. Как да разбера от какъв материал е - всеки като звънна по телефона това пита, ама съм много бос в тази материя.
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
Абе не е точно като мушама-1.5мм. дебелина не е малко :wink: http://www.imextra.eu/Folio_basein.htm
Да, ама това прочете ли го?
man_un написа:
Ако това може да бъде орентир стъпвам върху надутото и то поддава лекичко. Като подскоча лекичко пак хлътва но съвсем леко и си възвръща стара форма. Тежа около 100 кила.
Когато фолиото го направи това, пак ще говорим. :-D Я погледни какви пукнатини има. Цяла хлебарка може да те дебне там от засада. Ако това е при фолио дори и 1.5мм, досега да се е сцепило и да има дупка. Освен това, басейните с фолио имат по ръба декоративни лайсни дето защипват фолиото за да може като се махнат да се сменя.
Възможно е да е акрилен лист, термоформован на матрица и отдолу подсилен със стъломат. Някъде гледах как ги правят. Първо нагряват листа от акрил и го формоват с вакум по калъпа. После от долната страна го пръскат със смола и стъклени влакна.
Пък майстора искал илядо лева? Ти какво, да не искаш майстора и пари да ти даде че ти е оправил басейна? :-D Общо взето басейните са скъпа работа.
И наистина ще е добре да се види на място. Така със снимки и при условие че нищо не разбираш няма как да стане. Форума наистина е "направи си сам" , но трябва да имаш поне някакви знания по конкретния случай.
man_un - напреднал
hidrazin написа:
VLADO66 написа:
Да, ама това прочете ли го?
man_un написа:
Ако това може да бъде орентир стъпвам върху надутото и то поддава лекичко. Като подскоча лекичко пак хлътва но съвсем леко и си възвръща стара форма. Тежа около 100 кила.
Когато фолиото го направи това, пак ще говорим. :-D Я погледни какви пукнатини има. Цяла хлебарка може да те дебне там от засада. Ако това е при фолио дори и 1.5мм, досега да се е сцепило и да има дупка. Освен това, басейните с фолио имат по ръба декоративни лайсни дето защипват фолиото за да може като се махнат да се сменя.
Възможно е да е акрилен лист, термоформован на матрица и отдолу подсилен със стъломат. Някъде гледах как ги правят. Първо нагряват листа от акрил и го формоват с вакум по калъпа. После от долната страна го пръскат със смола и стъклени влакна.
Пък майстора искал илядо лева? Ти какво, да не искаш майстора и пари да ти даде че ти е оправил басейна? :-D Общо взето басейните са скъпа работа.
И наистина ще е добре да се види на място. Така със снимки и при условие че нищо не разбираш няма как да стане. Форума наистина е "направи си сам" , но трябва да имаш поне някакви знания по конкретния случай.
Аз цената не съм коментирал(много/малко), но без оглед и нищо само по телефона ми каза проблем във фолиото и иска 1 000 лева. Това имах предвид. Само по телефона не става както разбирам, тука със снимки и т.н. не може да се достигне до нещо конкретно без оглед, а той само по тел.
silent - майстор
Колега виж тук http://www.kobo.bg/ човека мисля че е много точен и си разбира от работата(разни тамм пвц заварки) . Ако може да се ремонтира ще ти го направи. Или поне ще ти каже не се занимавай с глупости с ремонт няма да стане.
man_un - напреднал
silent написа:
Колега виж тук http://www.kobo.bg/ човека мисля че е много точен и си разбира от работата(разни тамм пвц заварки) . Ако може да се ремонтира ще ти го направи. Или поне ще ти каже не се занимавай с глупости с ремонт няма да стане.
Мерси колега, трябва да черпя :partyman:, това се оказа фирмата, която го е правила и човека е запознат с проблема. Сега ще видим какво ще излезе.....
silent - майстор
Ще се радвам ако си решиш проблема така както те устройва. Ще се радвам и да опишеш развитието на проблема и дай боже решението му. Ще бъде полезно и за други хора. Успех.

Тема "Питане за ремонт на басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: