Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Хора дайте мнения, диаметъра на сондажа е 140, около него има дребен филц, онзи ден проверих дебита - слаб е, надявам се много да е от това, че не е черпана вода досега, измерихме, че пълни към 6 литра вода за 15 минути. Ако си остане така ще се наложи да позлвам и двете води - сондажната и каптажната, но ще стане голямо търчене да се отвиват и спират кранове, помпи и т.н. Сегашния вариант на водопровода е долу в ниското тръгва и каптажната вода към къщата, сондата е на 2 метра от нея, мислех да включа сондата в същата тръба и да спирам спирателния за каптажната. Човека с мен предлагаше да съм пуснел каптажната да допълва директно сондата, чрез поплавък, но според мен това няма да позволи на сондата да си черпи сама вода.
tinalex - специалист
Някъде имах такава тема.При мен е сондаж с малък дебит-като твоя май.С бибо за 60лв,захранено през механичен таймер-7лв,тример за осветителни тела-10лв и поплавък-прекъсвач-20лв пълня буферен съд-при мен шахта.От нея смуче хидрофора и захранва къщата.В буферния съд може да сложиш поплавък от тоалетно казанче и да пълниш и от каптажа.
batence81 - специалист
Тиналекс, колко вода ти пълни сондажа за половин час примерно? За колко време се почисти водата в него в началото и вдигна ли се малко дебита, като се почисти и се черпеше вода редовно от него?
tinalex - специалист
Добро утро.Не съм мерил прецизно,но лятото в сушата пада до около 0,5куб на ден.Беше мътен около 3 месеца,после се изчисти.Първата година помпата няколко пъти позатъна в тиня до половината,после се изчисти.Помпата работи на минимална мощност и не мъти.
LazarGanev - "Велик майстор"
С тези вибрационни помпи си скапвате сондажите
batence81 - специалист
Как я скапват? Аз съм взел на заем, за да го поизчистя, вибрациите не помагат ли поне малко да се поотпушат порите, филца да слегне, после искам да взема невибрационна помпа, просто тази сега ми е безплатна. пс: Нормално ли е 3 пъти да го чистя и да ми мирише на нафта или машинно масло?
hidrazin - майстор
Веднага го махай това бибо ако искаш да не правиш нов сондаж. Вместо да прочисти сондажа, то само влошава нещата. От вибрациите се руши околният груд, откъсват се и се привличат дребни частици които бибото после уплътнява около сондажа с вибрациите си. Резултатът е тотално задънен сондаж.
После и с еърлифт ще е трудно или невъзможно да го изчистиш.
Намери си някоя стара Вида и го разработвай с нея.
:partyman:
batence81 - специалист
какъв груд? около тръбата ми е филц напъхан
hidrazin - майстор
batence81 написа:
какъв груд? около тръбата ми е филц напъхан
А след филца какво има? Типично по български - докато не си строши главата не увира.
:partyman:
batence81 - специалист
разбрах те и вече помолих за нормална помпа, просто разясни какво прави вибрационната, ако е на дъното, дълбае ли?

Тема "Какво ми е нужно за хидрофорна система?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: