• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трябва да си поиграеш малко да конвертираш щатските мерни единици, да събереш дебититите на четирите пръскалки при съответното налягане, да погледнеш характеристиките на помпата дали може да ги осигури. Ама характеристите на помпата не ги виждам, има само търговска информация
stoianov_n - специалист
LazarGanev написа:
Първо си объркал магазина, съответно и марката. То бива Направи сам, ама от материали и компоненти като почне да се икономисва нищо не става - пари на вятъра
Второ - няма как да ти кажем помпата с какви показатели трябва да е, без да се знае колко и какви пръскалки ще слагаш и какви са техните изисквания
Колега, ти имаш ли машина от тая марка?Работил ли си или просто си чул някой, че ни ги харесва....
Първо да кажа, че съм автомонтьор и тенекеджия и работя с професионални инструменти/най- добрите/.
Но за вкъщи съм си избрал точно въпросната марка.Имам ъглошлайф, дрелка, винтоверт.Нямам оплаквания /като за хоби/.Направил съм 3 гълъбарника, 2 навеса и 2 ремонта вкъщи.Експлоатацията е зверска/като с професионалните/ дрелката е само с бъркалката/или телена четка/, а ъглошлайфа що мозаечни плочки наразя....Разбира се винаги избирам най мощните модели.Та според мен за хоби инструменти за идеални.
:partyman:

пп.Иначе и аз следя темата, че трябва да купувам помпа.Видата изгоря...та ми трябва хубава и евтина помпа, само за поливане. :?
stoianov_n написа:
LazarGanev написа:
Първо си объркал магазина, съответно и марката. То бива Направи сам, ама от материали и компоненти като почне да се икономисва нищо не става - пари на вятъра
Второ - няма как да ти кажем помпата с какви показатели трябва да е, без да се знае колко и какви пръскалки ще слагаш и какви са техните изисквания
Колега, ти имаш ли машина от тая марка?Работил ли си или просто си чул някой, че ни ги харесва....
Първо да кажа, че съм автомонтьор и тенекеджия и работя с професионални инструменти/най- добрите/.
Но за вкъщи съм си избрал точно въпросната марка.Имам ъглошлайф, дрелка, винтоверт.Нямам оплаквания /като за хоби/.Направил съм 3 гълъбарника, 2 навеса и 2 ремонта вкъщи.Експлоатацията е зверска/като с професионалните/ дрелката е само с бъркалката/или телена четка/, а ъглошлайфа що мозаечни плочки наразя....Разбира се винаги избирам най мощните модели.Та според мен за хоби инструменти за идеални.

пп.Иначе и аз следя темата, че трябва да купувам помпа.Видата изгоря...та ми трябва хубава и евтина помпа, само за поливане. :?
Темата е за помпи, а не за ъглошлайфи и дрелки. Имал ли си помпа с тази марка или просто ти се иска да работи като истинските марки? Не им се получава, не знам защо. Сума ти умрели хидрофорни помпи от китайски марки съм видял. Един познат пенсионер 2 пъти сменя хидрофор от Метро за по 200лв - вика за монтаж и постоянно за сервиз. Където съм монтирал Педроло или Грундфос най-много някой балон за хидрофорния съд да е сдал багажа. Тук наистина важи поговорката, че евтиното излиза по-скъпо
stoianov_n - специалист
LazarGanev написа:
Темата е за помпи, а не за ъглошлайфи и дрелки. Имал ли си помпа с тази марка или просто ти се иска да работи като истинските марки? Не им се получава, не знам защо. Сума ти умрели хидрофорни помпи от китайски марки съм видял. Един познат пенсионер 2 пъти сменя хидрофор от Метро за по 200лв - вика за монтаж и постоянно за сервиз. Където съм монтирал Педроло или Грундфос най-много някой балон за хидрофорния съд да е сдал багажа. Тук наистина важи поговорката, че евтиното излиза по-скъпо
Дадох пример да стане ясно, че марката е ок за хоби, според мен/а не е като да нямам опит/. Ако става въпрос комшията полива с един райдер, дето не му се четат буквите, ама е супер доволен, никога не се е разваляла.И не ще и да чуе за друга марка.
Другия комшия си взе вило, ама три пъти я връща, като я сваля вечер...да не го видим...
Аз също имам хидрофор на калпеда и вече 12 години не е мръднал.Ама темата беше за помпа/хидрофор за поливане, нали правиш разлика?Полива се 1-2 часа на ден, или през ден.Кой ще даде 400-500 лева за 5 корена домати и 50 кв. райграс?
Нищо лично...ама българина няма пари за хубави машини/инструменти /поне в провинцията е така/.

Ти би ли ми препоръчал помпа за поливане до 150 лв.Имам 100 кв райграс с 8 "изкачащи" разпръсквачи рейн бърд, разделени на 4 зони по два и някой корен зарзават...
stoianov_n написа:
Полива се 1-2 часа на ден, или през ден.Кой ще даде 400-500 лева за 5 корена домати и 50 кв. райграс?
Нищо лично...ама българина няма пари за хубави машини/инструменти /поне в провинцията е така/.

Ти би ли ми препоръчал помпа за поливане до 150 лв.Имам 100 кв райграс с 8 "изкачащи" разпръсквачи рейн бърд, разделени на 4 зони по два и някой корен зарзават...
Кажи ми какъв дебит и налягане ти трябват. За какви 500лв говориш? Тази върши ли работа?
http://www.ranchobg.com/bg/item/136.html
Гарантирам, че е в пъти по-добра от Райдер и Бъджет взети заедно - прави се в Италия, за разлика от китайското Вило на комшията ти
stoianov_n - специалист
LazarGanev написа:
Кажи ми какъв дебит и налягане ти трябват. За какви 500лв говориш? Тази върши ли работа?
http://www.ranchobg.com/bg/item/136.html
Гарантирам, че е в пъти по-добра от Райдер и Бъджет взети заедно - прави се в Италия, за разлика от китайското Вило на комшията ти
Не съм много наясно с помпите/все пак работя главно с чук и ъглошлайф/.
Колкото разбирам, като се замисля хидрофора ми е със самозасмукваща помпа с ежектор, тоест има налягане, ама няма дебит.
За пръскалата е добре, ама за доматите с 3/4 маркуч не е.Видата пък нямаше налягане, ама дебит... да те удави.
Та от цялата работа знам само, че давам най-много 150 лв, щото трябва да купувам и нови тръби /Видата беше с едни големи просташки тръби и мисля, че никоя нова помпа не може да ги напълни. :lol: /.
Та ако може да ми препоръчаш до тези пари. :prayer:

пп.Верно ли вилото на комшията е китайско. :shock: Значи и двамата ми комшии са с китайски помпи.....много бъзик ще падне, честно...за 300 лв вило....ама китайско... :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Хидрофор или градинска помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: