Всички въпроси за вилата.
kalojan87 - напреднал
Вече имаме плоча...снимки скоро...

Сметнахме тухлите и излиза,че ни трябват 580 тухли. Възможно ли е това, че ми се струват доста :) Размерите на стената ги има по-горе в темата, а височината е около 230см.
Намерил съм тухли в топливо български някакви по 50 стотинки/бройката, а има и сръбски по 65ст. Кои са за предпочитане?
VLADO66 написа:
След като ще зидаш с четворки е необходимо да направиш колони и пояс в който да заложиш фусове за захващането на покривните греди.Сивите квадратчета не ги прави от бетон а дървени колони.След като ще затваряш напълно с дограма трябва да осигуриш чрез тръба под огнището външен въздух.
За сивите квадратчета лошо ли ще е да са от бетонени блокчета, пълни с бетон? Питам, защото при един приятел трудно се отваря вратата, която е захваната за греди и твърди, че е заради влагата?! Т.е. лятото няма проблем, но като е мъгливо есента и гредите явно раздуват и е трудно отваряне/затваряне.
Последна промяна от kalojan87 на пон юни 23, 2014 11:26 am, променено общо 1 път.
iva6ki - специалист
Понеже като гледам ще правиш стена 25см е възможно, те влизат 33бр. в кв. м,
което при тази бройка за 17,57кв.
kalojan87 - напреднал
Какво мислите за зидането с бетонени блокчета на стената? С тези размери и височина ще е проблем ли да се направи с блокчета за ограда? На дългата страна на стената ако се сложат 3 "колонки" (в краищата и средата) и се налеят с бетон (и арматура може би) и в краищата на зида също се завърши с такива дали ще е достатъчно здраво? Питам за такива блокчета, които влизат едно в друго и в колонките (не знам как да го обясня по друг начин, дано сте разбрали). С блокчета ще отпадне нуждата от измазване с вар и пясък и отвътре може да се сложи само една циментова шпакловка, а отвън изолация от fps/xps?
Какво мислите за този вариант? Гредата, която лежи върху стената може ли да се хване само на 3 места (на колонките) или трябва да се бие някакъв пояс отгоре на цялата стена? И как да стане това като са кухи бетонните тела? :)
kuger - майстор
kalojan87 написа:
Какво мислите за зидането с бетонени блокчета на стената? С тези размери и височина ще е проблем ли да се направи с блокчета за ограда? На дългата страна на стената ако се сложат 3 "колонки" (в краищата и средата) и се налеят с бетон (и арматура може би) и в краищата на зида също се завърши с такива дали ще е достатъчно здраво? Питам за такива блокчета, които влизат едно в друго и в колонките (не знам как да го обясня по друг начин, дано сте разбрали). С блокчета ще отпадне нуждата от измазване с вар и пясък и отвътре може да се сложи само една циментова шпакловка, а отвън изолация от fps/xps?
Какво мислите за този вариант? Гредата, която лежи върху стената може ли да се хване само на 3 места (на колонките) или трябва да се бие някакъв пояс отгоре на цялата стена? И как да стане това като са кухи бетонните тела? :)
Колонките с арматура и бетон, гредата за тях.
kalojan87 - напреднал
Ето с такива бетонени блокчета ще стане ли? http://www.vibrostroi99.com/betonni_ogradi
Има колонни тела за тях и ще е по-лесно според мен, отколкото с тухли. Въпроса е отгоре дали трябва да има някакъв трегер да ги държи или не. И разбира се дали е добра идея да се зида стена на затворено помещение с такива.

PP
Вчера ходих да гледам блокчета. Цената е 1.30 за брой. Миришеха на пресен бетон и бяха мокри. Загледах се в тухли Porotherm. Кажете ми с кой вариант е по-удачно да се изгради стената и кои тухли мога да ползвам, а и колко и къде да сложа бетон на стената (колони, трегер)?
Ето и линк към тухлите http://www.wienerberger.bg/%D1%81%D1%82 ... 0%BE%D0%B3
kalojan87 - напреднал
Стената и колоните вече са изградени с бетонови блокчета, отгоре има излят трегер и колоните са напълнени бетон. Предстои покрив...
Вече има и майстор, така че не е точно "направи си сам", но няма време за съжаление да се уча да зидам.
Прикачен файл:
DSC_1348.jpg
Прикачен файл:
DSC_0288.jpg
Прикачен файл:
DSC_0287.jpg
Прикачен файл:
DSC_0286.jpg
Чираче - майстор
Може ли една снимка в близък план на армирането на плочата.
kalojan87 - напреднал
Чираче написа:
Може ли една снимка в близък план на армирането на плочата.
по-горе в темата е единствената снимка на армировката на плочата. Готова мрежа е, но не знам размера.
Чираче - майстор
Моя грешка е, че не съм я видял. Предполагам, че мрежата е с око 200/200. Поне така предполагам. Но, според мен, схемата на полагането е грешна. Положена по тоя начин, след време плочата ще провисне. Покажи снимката на майстора ти, и каже неговото мнение. След това може пак да коментираме.
iva6ki - специалист
Колега това не е плоча а настилка която не е конструктивен елемент.
единствения начин да провисне е да не е уплътнил почвата добре което
ще оправи със замазка недей вкарва човека във филми. :roll:

Тема "Барбекю под навес на двора + остъкление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: