Вече имаме плоча...снимки скоро...
Сметнахме тухлите и излиза,че ни трябват 580 тухли. Възможно ли е това, че ми се струват доста
Размерите на стената ги има по-горе в темата, а височината е около 230см.
Намерил съм тухли в топливо български някакви по 50 стотинки/бройката, а има и сръбски по 65ст. Кои са за предпочитане?
Сметнахме тухлите и излиза,че ни трябват 580 тухли. Възможно ли е това, че ми се струват доста

Намерил съм тухли в топливо български някакви по 50 стотинки/бройката, а има и сръбски по 65ст. Кои са за предпочитане?
VLADO66 написа:След като ще зидаш с четворки е необходимо да направиш колони и пояс в който да заложиш фусове за захващането на покривните греди.Сивите квадратчета не ги прави от бетон а дървени колони.След като ще затваряш напълно с дограма трябва да осигуриш чрез тръба под огнището външен въздух.За сивите квадратчета лошо ли ще е да са от бетонени блокчета, пълни с бетон? Питам, защото при един приятел трудно се отваря вратата, която е захваната за греди и твърди, че е заради влагата?! Т.е. лятото няма проблем, но като е мъгливо есента и гредите явно раздуват и е трудно отваряне/затваряне.
Последна промяна от kalojan87 на пон юни 23, 2014 11:26 am, променено общо 1 път.