Всички въпроси за вилата.
alsted - майстор
Ще споделя два случая с бензинови резервоари, ти реши за себе си.
Първия ми е разказван. Протекъл автомобилен резервоар, вечерта го напълнили с вода като я оставили да тече в него цяла нощ. На другия ден преди заваряването, решили все пак предпазливо да проверят за пàри. Направили факла от вестник на много дълга летва и из зад ъгъл на сграда поднесли към гърлото на резервоара. Последвала ефектна експлозия!
Другият случай стана пред очите ми. В пункт за скраб оксиженист сряза резервоар. Няма да описвам реакцията си при насочването на горелката и насмешливата такава от негова страна ... Нищо не стана :lol: Обяснението му беше, че в бензинов резервоар стоял толкова време празен, отворен, на горещо ... нямало как да са останали каквито и да е пàри. Все пак бих добавил:"не правете това у дома!" :wink:
anabolicbeast - специалист
Дизелът е по-мазен от бензина, но бензинът има по-остра миризма! Ако е дизелов според мен с пясък може да се започне, за да полепне количеството останало по стените и дъното.
ivanovbg - майстор
Бензин! Оставяш няколко дни на слънце отворено да се изветри хубаво. Трябва да му помогнеш с един вентилатор и тръба да се издуха по добре и вечер да не кондензират отново парите. После взимаш поцинковащо покритие - като боя е и мажеш отвътре. След това гарантирано няма дъх и не ръждясва няколко години. Колко резервоари от газки и зилове са станали на слънчеви бойлери по нивите по този начин...
Ако ти се занимава и имаш мощен вентилатор да вкарва въздух вътре можеш да обезмаслиш с коресилин. То и бензина обезмаслява, но трябва да е екстракционен. И не го мокри с вода и подобни щот няма да нанесеш качествено покритието. :wink:

Ако ти се налагат някакви заварки вземи една бутилка с въгледвуокис и го напълни за всеки случай. Макар че ако е минала седмица и си го продухвал няма страшно.

За обеззаразяване слагай по малко хлорна вар от време на време или топни една бактерицидна лампа 10-20вата в пластмасова тръба вътре да свети постоянно.

:partyman:
ivanovbg - майстор
Кой говори за въздух? :?
Лампата в тръбата се топва във водата :!:
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Не ве. За водата и профи каза, че не пречи. То по-нататък се разбра, че и за въздуха не било чак тъй опасно (самия той си светел с такава лампа да си бие комарите). Тъй че не бива много да му се вярва, но за водата не са изказвани никъде възможни проблеми.
lov - майстор
Някой от даващите съвети за разредители, пясъци, миещи препарати до сега мил ли е цистерни. Щото аз да. Измивал съм и то успешно от дизел, че даже и заварявал както е с горивото вътре.
ivanovbg - майстор
bulhomes2 написа:
Тъй че не бива много да му се вярва, но за водата не са изказвани никъде възможни проблеми.
:wink:
А за водата освен проблеми от качеството на изпълнението, други не се сещам.
Чаро - Акълия
Пиши от къде си.
Тука(София) ми трябва такава цистерна.

Тема "Помощ- Цистерна от гориво, за вода за битови нужди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: