Всички въпроси за вилата.
angel_ov - специалист
Успех! Хубава занимавка. Аз от 2.5 години съм в този филм :-D , и все още чакам края на филма, че вече да почивам. От вила за почивка стана вила за бачкане в почивното време.
juvesan - специалист
angel_ov написа:
Успех! Хубава занимавка. Аз от 2.5 години съм в този филм :-D , и все още чакам края на филма, че вече да почивам. От вила за почивка стана вила за бачкане в почивното време.
:prayer: :prayer: :prayer: Не издържах, тази есенция ме улучи в сърцето :partyman:
shotik - майстор
Вилата е за активна почивка,работното място е за пасивна работа !

При мен е почти така,само че не е вила ,а в къща има още обитатели ,освен мен и жена ми /баджанак,балдъза и бабата / .Но пък поне там се раздвижвам,понякога и кръста ме боли,но си имам занимавка по двора .
VLADO66 - майстор
И аз имам едно такова чудо и тъй като трябва да правя покрива,се чудя дали да не бутна половин етаж и да стане етаж и половина.Така и така горе почти никой не се качва и да има 1-2 стайчета за гости.
Johny - майстор
И какво ще спечелиш? Не ти заема място, или ще намалиш РЗП-то за по-нисък данък?!. Аз от тавана направих етаж и съм доволен. Не че много го ползвам, но имаше случаи, когато спасява положението.
Мислех да правя малък склад /за лопати и мотики/, но съпругата ме уговори да е по-голям/женска табота :wink: / и се оказа прозорлива. Сега ивентара е отвън :-D , а вътре - да не ти разправям....
VLADO66 - майстор
Все още съм в чуденка-така и така има нещо сбъркано още в строежа защото на втория етаж има пукнатини на няколко места към покрива.Тъй като долу има дневна която е отворена към втория етаж,демек все едно няма плоча между първия и втория,ще спечеля по-малко обем за отопление.Освен това покрива няма никаква изолация и тече на две места и всяка година се качвам да оправям керемидите.
Johny - майстор
Ти си знаеш. Бях на почти същото дередже. Демонтаж на покрив, допълнително 7 реда тухли, нов порив с дъски под керемидите, отдолу вата и ламперия. Затваряне на дупката и външна стълба: viewtopic.php?f=21&t=30217 .
hard_core - специалист
Ето и нещо по темата....днес си поиграх с SketchUp-a. Нещо такова си представям да е ако остане:

Прикачен файл

real_plan_renew3.jpg

Прикачен файл

real_plan_renew2.jpg

Прикачен файл

real_plan_renew1.jpg
VLADO66 - майстор
Откритата тераса горе я покрий задължително.
hard_core - специалист
Благодаря Владо! Прав си! А едноскатен или двускатен покрив е по-удачно?

Прикачен файл

real_plan_renew_all.jpg

Прикачен файл

real_plan_renew_all1.jpg

Прикачен файл

real_plan_renew4.jpg
Последна промяна от hard_core на пет окт 10, 2014 3:21 pm, променено общо 1 път.

Тема "Моята вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: