Всички въпроси за вилата.
chapara - майстор
А терасата е и южна, подпряна е, има пристройка от долу. Провиснал му е чертежа върху снимката, топлоизолацията за в бъдеще не пречи (по малко топлоизолиране). Вероятно не знае че стъклопакета + тесрмопанела ще държи температурата. Да и аз не бих направил обущарник на мястото за пиене на сутришно кафе с домашна поничка и за пиене на хубава ракийка с шопска слата и суджук, разбира се домашен😉
dragonn2 - специалист
Обмислям вашите съвети за цяла дограма с термопанел.
Благодаря че ми насочихте вниманието към горната тераса, наистина на снимките изглежда провиснала. Ще огледам хубаво и ще премеря с нивелира дали реално има провисване и колко е.
dragonn2 - специалист
Ами да, има леко провисване в средата. Самата тераса не изглежда напукана от никъде, дори има наредени плочки и всичко е здраво. Обаче като ходя и се усеща лека вибрация, сякаш не е бетонна плоча а някаква метална/дървена конструкция. Нямам идея от кога е така, аз наскоро купих вилата, за съжаление предният собственик е починал и аз я купих от наследници, които си нямат идея за нищо.
Дали това провисване ще е проблем за дограмата, като изключим че фугата в краищата ще е по-голяма от средата?
Мисля си, че ще може да се укрепи с колона в средата, но това означава дограмата да се раздели на две и ще е малко грозно май. Дайте съвет? А и ако имате препоръка за фирма в Софийско, която може да ми свърши работа за дограмата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср дек 04, 2024 9:41 pmdragonn2 написа:
дограмата да се раздели на две и ще е малко грозно май.
Мислеше да е едно единствено огромно панорамно стъкло ли?
dragonn2 - специалист
По скоро една рамка на дограмата. Иначе като гледам колко е дълга терасата ще трябва 5-6 прозореца да са.
Всъщност вече получих една оферта и би изглеждало нещо такова:
Прикачен файл:
Picture1.jpg
Picture1.jpg (5.12 KиБ) Видяна 1254 пъти
Svetoslavoff1 - майстор
чет дек 05, 2024 11:24 amdragonn2 написа:
По скоро една рамка на дограмата. Иначе като гледам колко е дълга терасата ще трябва 5-6 прозореца да са.
Всъщност вече получих една оферта и би изглеждало нещо такова:

Picture1.jpg
Помисли как ще миеш отвън лявата и дясната част при това разпределение. Както и при всяко друго разпределение, миенето на остъклените части трябва да е лесно и удобно.
Изображение

Или

https://playtube.tv/v/tsHWio

Само проблеми!
Няма дограма, няма проблеми.
kr1100 - майстор
чет дек 05, 2024 12:37 pmSvetoslavoff1 написа:
...Помисли как ще миеш отвън лявата и дясната част при това разпределение. Както и при всяко друго разпределение, миенето на остъклените части трябва да е лесно и удобно.
Отдавна има разтегателни пръти затова. Не си ли виждал да ги пренасяти з града с кофа в едната ръка, а в другата пръта ?

Тема "Съвет за усвояване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: